Antena 3 CNN Politică ALEGERI LOCALE 2020. Când va avea loc scrutinul. Guvernul validează data alegerilor

ALEGERI LOCALE 2020. Când va avea loc scrutinul. Guvernul validează data alegerilor

ALEGERI LOCALE 2020. Data alegerilor locale va fi validată în sedinţa de joi a Guvernului. Pe 27 septembrie, românii vor fi chemaţi la urne pentru a alege primarii şi consilierii locali. Proiectul de lege elaborat de Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) este dezbătut în şedinţa de Guvern. 

ALEGERI LOCALE 2020. Când va avea loc scrutinul. Guvernul validează data alegerilor
Sursa foto: Hepta
de Denisa Nedelcu    |    25 Iun 2020   •   12:15

ALEGERI LOCALE 2020. Pe data de 27 septembrie, românii sunt chemaţi la urne pentru a alege primarii și consilierii locali. Potrivit surselor Antena 3, Gurvenul urmează să aprobe proiectul elaborat de Autoritatea Electorală Permanentă și să-l trimită mai apoi la Parlament, pentru ca și aleșii să-l voteze, în contextul în care parlamentarii au votat ca ei să stăbilească data alegerilor locale.

ALEGERI LOCALE 2020. În ciuda acestor procedurii, partidele par că s-au înțeles asupra datelei la care românii sunt chemaţi la urne, iar acest consens elimină un eventual scandal pe această temă, între Guvern și Parlament. Proiectul AEP ar trebui să intre în vigoare cel târziu la data de 29 iulie 2020 şi prevede și măsurile pentru buna organizare şi desfăşurare a alegerilor.

ALEGERI LOCALE 2020. Vot în condiţii de pandemie

ALEGERI LOCALE 2020. Potrivit proiectului, la alegerile pentru autorităţile administraţiei publice locale din anul 2020, sediile secţiilor de votare pot fi amplasate şi în construcţii uşoare, containere de locuit, corturi şi altele asemenea, în condiţiile stabilite prin hotărâre a Guvernului, la propunerea Autorităţii Electorale Permanente. 

ALEGERI LOCALE 2020. La alegerile pentru autorităţile administraţiei publice locale din anul 2020, primarii au obligaţia de a asigura organizarea secţiilor de votare cu respectarea standardelor minimale stabilite de Autoritatea Electorală Permanentă.

ALEGERI LOCALE 2020. Scandal între PNL şi USR pe tema alegerilor locale. Surse: Negocierile s-au oprit şi din cauza lui Vlad Voiculescu

×
Subiecte în articol: alegeri locale
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close