Antena 3 CNN Politică ALEGERI PREZIDENȚIALE 2019. Anunț important pentru alegătorii din Diaspora. Până la ce oră se poate vota în străinătate

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2019. Anunț important pentru alegătorii din Diaspora. Până la ce oră se poate vota în străinătate

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2019. Anunț important pentru alegătorii din Diaspora. Până la ce oră se poate vota în străinătate
09 Noi 2019   •   20:37

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2019 Preşedintele Autorităţii Electorale Permanente (AEP), Constantin-Florin Mituleţu-Buică, a declarat luni că votarea se poate prelungi în străinătate la alegerile prezidenţiale în toate cele trei zile în care cetăţenii îşi pot exercita dreptul de vot.

"Vorbim despre cazurile prevăzute de Legea 148, în primul rând votarea se poate prelungi în străinătate în toate cele trei zile. Potrivit legii, orice votare se poate prelungi peste ora 21,00, aşa cum avem vineri, sâmbătă, ora 21,00, putem merge până la 23,59 şi duminică 23,59. Condiţia este să fie cetăţeni, preşedintele (secţiei de votare - n.r.) constată că există cetăţeni în afara secţiei de votare care sunt la acel moment la secţia de votare şi atunci stabileşte prelungirea procesului până la 23,59 sau termenul până la care finalizează şi ultimul alegător care se află la uşa secţiei de votare, după care dispune închiderea secţiei de votare şi celelalte operaţiuni care sunt cu uşile închise, ca să spun aşa. Totul depinde de situaţia efectivă din teren, cum se desfăşoară lucrurile", a spus preşedintele AEP, într-un briefing de presă.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2019  El a precizat că şi în România votarea se poate prelungi duminică, până la ora 23,59, potrivit legii.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2019 În opinia sa, cel mai important este ca la finalul procesului de votare să nu existe nici măcar un cetăţean care să nu-şi fi exercitat dreptul de a alege.

"Nu pot să gândesc decât că, dacă vor mai fi cozi, lucrurile nu s-au desfăşurat potrivit calendarului, cei care sunt la nivelul secţiei de votare trebuie să facă toate demersurile astfel încât să ne asigurăm că nu vor fi persoane care nu şi-au exercitat dreptul la vot. Nu mă refer neapărat la cozile de la votare, că e normal să fie cozi, cozi au fost şi la europarlamentare în România, nu acesta e lucru cel mai important. Dacă sunt cozi, cel mai important e ca la finalul procesului de votare - la 23,59 duminică - să nu existe nici măcar un cetăţean care să nu-şi fi exercitat dreptul la vot", a adăugat Mituleţu-Buică. 

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close