Antena 3 CNN Politică ALEGERI PREZIDENȚIALE 2019. Candidaţii la alegerile prezidenţiale sunt invitați să semneze un angajament de integritate

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2019. Candidaţii la alegerile prezidenţiale sunt invitați să semneze un angajament de integritate

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2019. Candidaţii la alegerile prezidenţiale sunt invitați să semneze un angajament de integritate
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de S.T.    |    05 Noi 2019   •   17:40

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2019. Transparency International Romania îi invită pe toţi candidaţii la alegerile prezidenţiale să semneze un angajament de integritate, prin care îşi asumă să trateze cu responsabilitate această funcţie, iar pe parcursul mandatului să reprezinte statul român şi interesele cetăţenilor cu demnitate şi patriotism.

„Principiile care stau la baza Angajamentului de Integritate sunt: responsabilitatea, integritatea, transparenţa şi demnitatea. Preşedintele României poate fi un promotor al acestor valori, prin modul în care alege să îşi ducă la îndeplinire mandatul, să îşi reprezinte ţara şi cetăţenii, atât în plan naţional, cât şi la nivel internaţional”, se arată într-un comunicat al organizaţiei transmis marţi.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2019. Prin semnarea acestui angajament, fiecare candidat îşi asumă: să promoveze un comportament integru şi să încurajeze dezbaterile constructive pe teme relevante pentru cetăţeni; să fie mediator între puterile statului, precum şi între stat şi societate, ori de câte ori este necesar, tratând fiecare situaţie cu onestitate şi responsabilitate; să reprezinte statul român şi interesele cetăţenilor săi cu demnitate, atât în plan naţional, cât şi la nivel internaţional.

„Ulterior, pe parcursul mandatului, organizaţia noastră va monitoriza modul în care preşedintele României îşi va duce la îndeplinire angajamentul asumat”, se menţionează în comunicat.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2019. Semnatarii se angajează să condamne ferm actele şi faptele de corupţie; să depună toate eforturile necesare pentru a identifica şi diminua efectele negative ale faptelor de corupţie; să îşi trateze toţi colaboratorii cu onestitate, seriozitate şi profesionalism; să accepte doar finanţări care nu le compromit în niciun fel capacitatea de a analiza şi acţiona liber şi obiectiv; să nu îşi creeze obligaţii financiare sau de nicio altă natură faţă de persoane sau organizaţii care le-ar putea compromite buna reputaţie; să nu solicite şi să nu accepte niciun fel de răsplată necuvenită (în bani, bunuri sau servicii) pentru activitatea lor; să nu se pună cu bună ştiinţă în situaţii de conflict de interese sau de incompatibilitate; să publice din oficiu sau la cerere informaţiile neconfidenţiale relevante pentru public; să facă public raportul cu privire la cheltuielile angajate în campania electorală; să trateze toate persoanele cu care vin în contact cu demnitate şi consideraţie, nediscriminând pe bază de rasă, etnie, naţionalitate, gen, religie, vârstă, opţiune politică sau orientare sexuală.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close