Antena 3 CNN Politică Alegerile europarlamentare, fixate de Guvern pe 7 iunie

Alegerile europarlamentare, fixate de Guvern pe 7 iunie

Alegerile europarlamentare, fixate de Guvern pe 7 iunie
Sursa foto: Guvern
04 Mar 2009   •   17:08

Guvernul a decis miercuri ca alegerile pentru Parlamentul Eurpean să aibă loc în data de 7 iunie. Decizia Executivului vine în întîmpinarea directivei UE care a stabilit ca alegerile pentru PE să se desfăşoare în aceeaşi zi în toate statele membre.


Europarlamentarele vor fi organizate în baza legii Legii 33/2007, modificată săptămîna trecută de executiv prin ordonanţă de urgenţă.

Conform noilor prevederi, partidele, alianţele politice şi organizaţiile minorităţilor naţionale se pot asocia numai la nivel naţional, în baza unui protocol, pentru constituirea unei alianţe care să participe la alegerile pentru Parlamentul European.

O alianţă electorală care a participat la alegerile anterioare - indiferent în ce scop au fost organizate acestea - are dreptul de a-şi păstra denumirea numai în cazul în care nu şi-a schimbat componenţa.

O altă prevedere se referă la interzicearea folosirii minorilor cu vârsta sub 16 pentru distribuirea sau amplasarea de materiale de propagandă electorală.


Fiecare partid, alianţă politică sau electorală şi fiecare organizaţie a cetăţenilor aparţinând unei minorităţi naţionale care participă la alegeri, ori fiecare candidat independent, nu vor putea aplica decât un singur afiş electoral pe panoul special amenajat. Primarii sunt obligaţi să stabilească locuri speciale pentru afişajul electoral, în care vor fi amplasate panouri electorale.


Ordonanţa mai precizează că afişele care combină culorile într-o succesiune care reproduce drapelul României sau a altui stat sunt interzise.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: alegeri europarlamentare guvern
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close