Antena 3 CNN Politică Alegerile nu se repetă: Cererea PSD de anulare a turului II, respinsă de CCR. Băsescu obţine un nou mandat

Alegerile nu se repetă: Cererea PSD de anulare a turului II, respinsă de CCR. Băsescu obţine un nou mandat

Alegerile nu se repetă: Cererea PSD de anulare a turului II, respinsă de CCR. Băsescu obţine un nou mandat
14 Dec 2009   •   17:47

Curtea Constituţională a respins, luni, cererea PSD de anulare a turului 2 al alegerilor prezidenţiale şi a stabilit ca validarea preşedintelui să aibă loc miercuri, 16 decembrie. Traian Băsescu obţine, astfel, un nou mandat de preşedinte al României.

Decizia CCR a fost luată în unanimitate de către cei 9 judecători.

Citeşte decizia Curţii Constituţionale (pdf)


Potrivit comunicatului de presă remis de Curtea Constituţională, Traian Băsescu a fost reales în funcţia de preşedinte al României, întrunind cel mai mare număr de voturi din cele valabil exprimate.


Curtea Constituţională a stabilit "validarea alegerii domnului Traian Băsescu în funcţia de Preşedinte al României pentru 16 decembrie 2009, ora 10:00, la sediul Curţii Constituţionale din Palatul Parlamentului", se mai arată în comunicat.

Biroul Electoral Central a finalizat reexaminarea voturilor nule de la scrutinul din 6 decembrie. S-a constatat că 1,6% dintre buletine au fost valabile. Dintre ele, 1.260 au fost în favoarea lui Traian Băsescu şi 987 pentru Mircea Geoană.

PSD a solicitat anularea turului doi şi repetarea scrutinului în baza unor documente potrivit cărora alegerile ar fi fost fraudate.

Liderii sociali democraţi erau nemulţumiţi de decizia comunicată de Biroul Electoral Central, care îl clasa învingător pe Traian Băsescu. Aceştia doreau o reanalizare a tuturor voturilor anulate, renumărarea şi analizarea voturilor din secţiile speciale şi verificarea mai multor probleme cu privire la frauda electorală.


Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Curtea Constitutionala PSD cerere
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close