Antena 3 Politică Alegerile prezidenţiale ne costă 43 de milioane de euro

Alegerile prezidenţiale ne costă 43 de milioane de euro

02 Sep 2014   •   10:55

Alegerile prezidenţiale vor sărăci bugetul de stat cu aproape 43 de milioane de euro. Cele mai mari cheltuieli, adică aproape 38 de milioane de euro, ar urma să cadă în seama Ministerului de Interne. Mai exact, greul va fi dus de prefecturi cu plata membrilor birourilor electorale şi a celor care se vor ocupa de organizarea alegerilor, arată mai multe hotărâri de Guvern publicate deja în Monitorul Oficial.

Cei mai mulţi bani din cele 43 milioane de euro, adică 21 de milioane, se vor duce pentru plata personalului Ministerului de Interne care va asigura desfăşurarea alegerilor. Cel mai bine plătiţi, aşa cum e de aşteptat, vor fi preşedinţii birourilor electorale ale secţiilor de votare şi locţiitorii acestora. Pentru fiecare zi de activitate vor încasa echivalentul a 19 euro, adică 85 de lei. Restul membrilor birourilor electorale vor fi plătiţi cu ceva mai mult de 14 euro. Cel mai prost plătiţi sunt informaticienii, statisticienii şi angajaţii Ministerului de Interne care ajuta la menţinerea şi asigurarea ordinii pe perioada alegirilor. Ei primesc doar bani de cafea, gustări şi băuturi răcoritoare, dar nu mai mult de 2,2 euro pe zi. Chiar şi aşa, doar plata serviciilor jandarmilor pentru perioada alegerilor înseamnă peste 2,5 milioane de euro.

După Ministerul de Interne, cel mai important contributor la desfăşurarea alegerilor prezidenţiale va fi şi Secretariatul General al Guvernului cu 10 milioane de euro. Autoritatea Electorală Permanentă va da din bugetul propriu 2,4 milioane iar Serviciul de Telecomunicaţii Speciale va cheltui peste 1,7 mlioane de euro pentru asigurarea legăturilor telefonice si a transmiterii de date dintre secţiile de votare şi birourile electorale. Pentru secţiile de votare din afara ţării Ministerul de Externe va aloca un milion de euro.

×

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close