Antena 3 CNN Politică Aleşii propun legi din vacanţă. Ce iniţiative legislative au apărut pe site-ul Senatului

Aleşii propun legi din vacanţă. Ce iniţiative legislative au apărut pe site-ul Senatului

Aleşii propun legi din vacanţă. Ce iniţiative legislative au apărut pe site-ul Senatului
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    29 Iul 2015   •   15:44

Aflaţi în vacanţă parlamentară, aleşii vor să arate că nu stau degeaba. Astfel, pe pagina de internet a Senatului au apărut recent mai multe iniţiative legislative care vor intra în dezbaterea celor două camere ale Parlamentului la începutul noii sesiuni parlamentare. 

 
Senatorul PSD Alexandru Cordoş a depus un proiect de lege prin care pensionarii vor putea să primească bani în schimbul tichetelor de transport. Conform expunerii de motive, există situaţii în care pensionarii, din cauza vârstei înaintate nu mai foloesc aceste facilităţi şi ajung să le vândă pe sume derizorii. Astfel, dacă proiectul va deveni lege, pensionarii pot solicita Ministerului Transporturilor compensarea tichetelor de călătorie în bani. 
 
Acelaşi senator vrea să oblige prin lege consiliile judeţene din mediul rural să asigure internet wireless gratuit în parcuri, pieţe centrale, cămine culturale, şcoli şi biserici.
 
Un alt proiect vizează concediul paternal. Acesta ar putea fi majorat de la cinci zile la 10 zile, în timp ce concediul paternal la cerere se acordă în primele două luni de la naşterea copilului şi este plătit integral. 
 
Mai mulţi senatori PNL vor să treacă CNAS din subordinea Guvernului în coordonarea Parlamentului. Liberalii vor ca preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate să fie numit de cele două camere ale Parlamentului. Senatorii explică în expunerea de motive că scoaterea CNAS din subordinea Guvernului e necesară pentru asigurarea unui echilibru bugetar şi pentru utilizarea apolitică a fondurilor. 

×
Subiecte în articol: senatori legi vacanţă
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close