Antena 3 CNN Politică Alexandru Lăzescu şi Demeter Andras Istvan, validaţi în fruntea SRTv şi SRR

Alexandru Lăzescu şi Demeter Andras Istvan, validaţi în fruntea SRTv şi SRR

Alexandru Lăzescu şi Demeter Andras Istvan, validaţi în fruntea SRTv şi SRR
29 Iun 2010   •   18:59

Deputaţii şi senatorii au validat, marţi, numirea lui Alexandru Lăzescu la conducerea SRTv, după ce acesta a fost propus pentru ocuparea funcţiei de către noii membri ai Consiliului de Administraţie al TVR. Numirea lui Lăzescu a fost votată în unanimitate de către cei 238 de parlamentari care se aflau în sală la momentul votului.

Anterior votului dat asupra propunerii pentru şefia SRTv, parlamentarii au respins, prin vot secret cu bile, propunerea Consiliului de Administraţie al Societăţii Române de Radiodifuziune (SRR) pentru postul de preşedinte-director general al societăţii, Ovidiu Miculescu (PSD). La vot au fost prezenţi 241 de parlamentari, dintre care 237 au votat "împotrivă", trei "pentru", iar un vot a fost anulat.

În urma acestei respingeri, Comisiile de cultură au acordat într-o a doua şedinţă de audieri un aviz favorabil lui Demeter Andras Istvan (UDMR) pentru preluarea conducerii CA al SRR. Numirea acestuia a fost apoi validată în Parlament, fiind înregistrate 237 de voturi "pentru" şi două "împotrivă".

Membrii CA al TVR au decis, marţi, să îl propună pe Alexandru Lăzescu (Administraţia Prezidenţială) pentru postul de preşedinte-director general al TVR, iar membrii CA al SRR au optat pentru Ovidiu Miculescu (PSD) pentru postul de preşedinte al SRR. După audierile în comisiile de cultură, Lăzescu a fost avizat favorabil, în timp ce Miculescu a primit aviz nefavorabil.

Parlamentarii PSD şi cei ai PNL au decis să părăsească şedinţa plenului reunit, în semn de protest faţă de faptul că votul asupra preşedinţilor CA al SRR şi TVR se face succesiv şi nu simultan cum s-a procedat la alegerea membrilor CA ale TVR şi SRR.

După votul dat asupra conducerii SRR, PSD a anunţat contestarea rezultatului. Parlamentarii social-democraţi şi-au argumentat decizia prin faptul că, în lipsa semnăturilor majorităţii membrilor Birourilor Permanente reunite, procesul-verbal de constatare a votului dat asupra propunerii de preşedinte-director general al SRR este invalidat.

Foto: Intact Images

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: director SRTV vot plen parlament presedinte
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close