Antena 3 CNN Politică Alexandru Rafila, după consultările cu societatea civilă: ”Românii trebuie să se vaccineze pe convingere, nu pe constrângere”

Alexandru Rafila, după consultările cu societatea civilă: ”Românii trebuie să se vaccineze pe convingere, nu pe constrângere”

Alexandru Rafila, vicepreședintele Camerei Deputaților, a dat declarații în urma consultărilor cu societatea civilă și a prezentat principalele subiecte dezbătute și concluziile acestora. Rafila este de părere că vaccinarea trebuie să fie făcută ”pe convingere, nu pe constrângere”, făcând referire la proiectul certificatului verde la locurile de muncă.

Alexandru Rafila, după consultările cu societatea civilă: ”Românii trebuie să se vaccineze pe convingere, nu pe constrângere”
Sursa foto: Antena 3
de Andreea Ştefan    |    29 Oct 2021   •   14:39

”Au fost niște întâlniri, la care personal vă spun că am avut foarte mare satisfacție pentru că oamenii au vrut să discute problemele legate de pandemie, cum pot ajuta la rezolvarea situației critice prin care trecem în momentul de față și un lucru care, din păcate, nu s-a întâmplat în lunile anterioare în zona guvernamentală, n-au fost contactați în mod serios și, mai mult decât atât, în ciuda recomadărilor care există și din partea OMS, n-au fost incluși în niciuna dintre structurile care ar trebui să ia decizii, măcar cu rol consultativ, în ceea ce privește controlul pandemiei.

Este anormal pentru că noi vrem să rezolvăm o criză de sănătate publică și avem nevoie de încrederea populației și de încrederea tuturor actorilor care pot să ajute la traversarea acestei pandemii și, din păcate, deciziile au fost luate, de cele mai multe ori, din birou, fără consultări și oamenii s-au trezit în fața unor situații pe care nu le puteau gestiona, pentru simplul motiv că aceia care au luat deciziile nu cunoșteau consecințele acestor decizii.

”Ne vom pune la dispoziția guvernului, oricare va fi el”

O concluzie generală, în afară de cea de care v-am spus, legată de necesitatea acestui dialog și a unor propuneri concrete, noi o să venim și cu un set de propuneri care să fie agreate de partenerii cu care ne-am întâlnit în cursul zilei de ieri. Ne vom pune la dispoziția guvernului, oricare va fi el. Nu dorim să politizăm acest lucru, dar considerăm că este de datoria noastră să facem această procedură.

(...) Am scos și câteva elemente comune. Toată lumea sprijină vaccinarea. Nu am găsit niciun fel de împotrivire la principiul vaccinării, sunt gata să sprijine, fie la nivelul organizațiilor sindicale, fie la nivelul angajatorilor sau la mediul educațional și academic. Campania de vaccinare trebuie să se bazeze pe convingere, nu pe constrângere. Și exemplele personale cred că sunt foarte importante. (...) Există studii care demonstrează faptul că oamenii au încredere, de cele mai multe ori, în angajatorii lor, chiar mai mare decât în medicul de familie și este bine ca angajatorii să fie parte a acestui efort comun”, a declarat Alexandru Rafila.

PSD organizează consultări cu societatea civilă - „O lună de solidaritate” pentru a combate pandemia

 

×
Subiecte în articol: Alexandru Rafila
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close