Antena 3 CNN Politică Alexandru Rafila, despre achiziția de vaccinuri anti-COVID: "Trebuie să găsim o soluție responsabilă"

Alexandru Rafila, despre achiziția de vaccinuri anti-COVID: "Trebuie să găsim o soluție responsabilă"

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a vorbit despre obligațiile României privind achiziționarea de doze de vaccin anti-COVID.

Alexandru Rafila, despre achiziția de vaccinuri anti-COVID: "Trebuie să găsim o soluție responsabilă"
Sursa foto: Hepta/ Mediafax Foto / Alexandru Dobre
de Silvia Preda    |    06 Mar 2023   •   16:20

Încercăm să facem astfel încât să economisim resursele publice, a spus Alexandru Rafila, luni, în cadrul unei conferințe de presă.

Alexandru Rafila a mai declarat că subiectul va fi dezbătut într-o întâlnire a miniștrilor sănătății din Uniunea Europeană.

"Este vorba despre obligații stabilite printr-un contract comercial, încercăm să facem astfel încât să economisim resursele publice", a declarat ministrul Alexandru Rafila.

Citiţi şi: Ministrul Sănătăţii, reacţie după ipoteza că virusul COVID-19 a scăpat din laborator: "Trebuie o decizie la nivelul Guvernului"

Ministrul a recunoscut că statul nu poate renunța la contract decât dacă va exista un aranjament între producători și Comisia Europeană, scrie Mediafax.

"Trebuie să găsim o soluție responsabilă pentru această problemă care este foarte serioasă... care aruncă o undă de neîncredere asupra programelor de vaccinare", a precizat Alexandru Rafila.

Statul român ar trebui să primească 39 de milioane de doze de vaccin anti-COVID în 2022 și 2023.

România a primit circa opt milioane de doze anul trecut, dar nu a recepționat nici una din cele 19 milioane care ar trebui să fie livrate în 2023.

Vă amintim că FBI a apreciat de ceva timp că originea pandemiei este cel mai probabil un incident de laborator.

×
Parteneri
FCSB, petrecere ”Made in Romania” după câștigarea titlului
x close