Antena 3 CNN Politică Alexandru Rafila: "În fiecare săptămână dispare o comună din România, din cauza deceselor de COVID"

Alexandru Rafila: "În fiecare săptămână dispare o comună din România, din cauza deceselor de COVID"

Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, s-a declarat afectat de cele 2.000 de decese care sunt săptămânal din cauza valului Delta al pandemiei. Medicul a apreciat că în acest ritm, în fiecare săptămână dispare o comună din România.

Alexandru Rafila: "În fiecare săptămână dispare o comună din România, din cauza deceselor de COVID"
de Claudia Popovici    |    16 Oct 2021   •   23:51

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat că, în ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 15.239 noi cazuri de coronavirus, dintre care 236 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

Referitor la aceste cifre care zilnic cresc îngrijorător de mult, profesorul Alexandru Rafila a mărturisit că îl afectează.

"Mă afectează foarte tare cele 2.000 de decese care sunt săptămânal. Dacă o să avem 23 de săptămâni cu 15 mii de cazuri, va fi o problemă pentru că sistemul medical va fi afectat, iar pacienții nu au unde să meargă, a spus profesorul Alexandru Rafila sâmbăta la România TV.

"În fiecare săptămână dispare o comună din România din cauza deceselor COVID"

Referitor la medicamente, medicul a spus că nu are "nicio explicație de ce Cseke Attila (n.r ministrul interimar al Sănătăţii) nu aprobă medicamentele. Medicii de familia nu pot să prescrie pentru că nu există în farmacii, sunt doar în cele cu circuit închis din spitale.

Lucrurile acestea trebuiau pregătite de multă vreme. În fiecare săptămână dispare o comună din România din cauza deceselor COVID”, a mai spus Alexandru Rafila.

 

×
Subiecte în articol: Alexandru Rafila pandemie COVID-19
Parteneri
Marius Budăi anunță o nouă creștere a salariilor în România!
x close