Antena 3 CNN Politică Alexandru Rafila, despre legea salarizării: "E nevoie de o corecţie legată de serviciul de gardă"

Alexandru Rafila, despre legea salarizării: "E nevoie de o corecţie legată de serviciul de gardă"

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, spune că de la noua lege a salarizării își dorește să aducă o corecție în ceea ce privește serviciul de gardă, care în prezent este plătit la nivelul salariului de acum 5 ani.

Alexandru Rafila, despre legea salarizării: "E nevoie de o corecţie legată de serviciul de gardă"
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Claudia Popovici    |    01 Noi 2023   •   23:14

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila a precizat că a avut discuții cu sindicatele privind coeficienții pentru salarizare pentru fiecare categorie de personal care lucrează în sănătate, nu numai pentru medici și asistenți medicali, ci și pentru cei care fac activități conexe și de care este tot atât de multă nevoie, cum ar fi, de exemplu, un fizician care lucrează într-un serviciu de radioterapie și care ar trebui să fie plătit corespunzător.

"Propunerile au fost trimise la Ministerul Muncii de mult timp, așteptăm și noi o variantă consolidată a acestei legi. Ea sigur va fi trecută prin Parlament pentru că e o lege foarte importantă. Ce corecții ar putea să aducă?

În primul rând această corecție legată de serviciul de gardă, care în acest moment este plătit la nivelul salariului de acum 5 ani, din 2018, adică nu este plătit la nivelul salariului pe care omul îl primește în momentul de față, ci la un salariu mult mai mic, iar plata gărzii nu e stimulativă din punctul acesta de vedere”; a spus ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, la TVR Info.

Potrivit acestuia, în prezent, cine face gardă se află în situația de a primi mai puțini bani decât dacă lucrează pe timpul zilei.

×
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close