Antena 3 Politică Alexandru Rafila, în favoarea implicării maneliştilor în campania de vaccinare, pe bani

Alexandru Rafila, în favoarea implicării maneliştilor în campania de vaccinare, pe bani

de Adrian Iclozan    |    28 Apr 2021   •   12:38
Alexandru Rafila, în favoarea implicării maneliştilor în campania de vaccinare, pe bani

Reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătăţii, deputatul PSD Alexandru Rafila, susține implicarea "liderilor de opinie" din zona artistică, inclusiv a cântăreților de manele, în promovarea campaniei de vaccinare.

Rafila a subliniat că este important ca acest demers să fie unul coordonat şi finanţat corespunzător.

 "Ideea este bună, cu trei condiții: să existe o coordonare a campaniei de informare, să existe bună credință din partea celor care se implică şi să înțeleagă de ce fac acest lucru.

Alexandru Rafila: Acest demers trebuie finanţat, altfel rezultatele vor fi îndoielnice

Indiferent că este vorba de un artist dintr-o altă zonă, maneliști, cum spuneți dvs, pentru mine nu are asta importanță. Important este ca persoane credibile, lideri de opinie din zona artistică, să facă acest lucru, dar nu la voia întâmplării.

Acest demers trebuie şi finanțat. Că face cineva benevol, foarte bine, dar în lipsa unei gândiri coerente şi a unei finanțări dedicate campaniei de informare şi de aderență la vaccinare cred că rezultate vor fi îndoielnice", a declarat deputatul PSD, miercuri, la Parlament.

Alexandru Rafila: Ţinta de 10 milioane de vaccinaţi nu va fi atinsă în august

Rafila a comentat şi informațiile oficiale care arată o scădere a numărului de infectări cu COVID, dar şi perspectiva ridicării anumitor restricţii.

"Eu nu cred că până la începutul lunii august vom atinge pragul de 10 milioane (de persoane vaccinate - n.r.). Am spus că eu cred că o dată rezonabilă este sfârșitul lunii septembrie - începutul lunii octombrie.

Asta nu înseamnă că peste vară nu putem să renunțăm la anumite măsuri, pentru că, probabil, în perioada următoare incidența va scădea.

Alexandru Rafila: Din punctul meu de vedere, în septembrie ar trebui să renunțăm la mască în locuri publice

Am să mă refer la scenariul cel mai optimist. Dacă tragem toți în aceeași direcție (...) probabil că acea țintă a imunității de grup ar putea fi atinsă la sfârșitul lunii septembrie sau în luna octombrie. E o perioadă suficientă în care să putem menține acest ritm de 100.000 de persoane vaccinate zilnic, care ar permite atingerea țintei respective.

(Reporter: În septembrie ar însemna fără mască în spaţii publice?)

Da, din punctul meu de vedere. Lucrul acesta este probat în țări care au atins imunitatea de grup, precum în Israel, cel mai cunoscut exemplu.

Trebuie să înțelegem că libertatea comunităților noastre depinde de înțelegerea pe care o avem şi de sprijinul pe care îl dăm vaccinării. Nu avem altă soluție.

Alexandru Rafila: Vreau să terminăm odată cu reîntoarcerea la restricții

Restricțiile oferă doar momente de respiro. Adică, se introduc restricții mai mult sau mai puțin dure, scade la un moment dat incidența bolii, se ridică restricțiile, după care, după un interval de 1 - 2 luni, restricțiile se reintroduc.

Vreau să terminăm odată cu această reîntoarcere la restricții şi să urmăm calea în care restricțiile sunt ridicate odată pentru totdeauna.

Acesta trebuie să mesajul pentru oamenii acestei țări. Trebuie scoasa din discuție orice referire la obligativitatea vaccinării, la discriminare. Nu trebuie niciun fel de acțiune coercitivă menționată sau indusă, pentru că acest lucru va reduce aderența la vaccinare", a adăugat deputatul PSD.

×
Subiecte în articol: Alexandru Rafila manelişti

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close