Antena 3 CNN Politică Alexandru Rafila anunţă finanţare şi platforma comună pentru registrele de boli: "Este o prioritate"

Alexandru Rafila anunţă finanţare şi platforma comună pentru registrele de boli: "Este o prioritate"

Alexandru Rafila, ministrul PSD al Sănătăţii, a spus că există resurse de finanțare pentru registrele de boli, iar acestea vor avea o platformă comună.

Alexandru Rafila anunţă finanţare şi platforma comună pentru registrele de boli: "Este o prioritate"
Sursa foto: Facebook/ Ministerul Sanatatii
de Redacția Antena 3 CNN    |    23 Apr 2024   •   19:54

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a explicat că Registrul naţional de boli oncologice este posibil să devină funcțional la sfârşitul acestui an. De asemenea, există fonduri alocate şi pentru realizarea şi a altor registre de boli, iar demersul este tratat ca o prioritate. 

"Discutăm în primul rând despre Registrul naţional de boli oncologice. Se lucrează la caietul de sarcini pentru ca acest registru să devină funcţional. Oricum, toate aceste registre vor avea o platformă comună şi de acolo va pleca fiecare registru specific. Introducerea unora dintre bolile rare în cadrul acestor registre va fi posibilă până la sfârşitul anului, iar acest lucru trebuie făcut şi cu o anumită prioritizare a beneficiarilor", a explicat ministrul Sănătăţii, citat de Agerpres.ro. 



Alexandru Rafila a menţionat că au fost alocate fonduri pentru realizarea de registre, dar nu au fost folosite.

"Au fost bani care au fost mai demult alocaţi registrelor şi nu au fost folosiţi. Acum o să avem o altă finanţare care va duce, sper, în final, la operaţionalizarea măcar a câtorva dintre ele, iar Registrul de boli oncologice este o prioritate. Este unul dintre elementele care ţin de bolile rare ( Registrul Naţional de Implant Cohlear). (...) Avem comisie de specialitate care împreună cu Comisia de ORL pot să aducă argumentele necesare ca implantul cohlear să devină una dintre priorităţile care să fie incluse într-unul din primele registre disponibile", a mai transmis Alexandru Rafila.

Material susţinut de PSD

×
Parteneri
Craterul de pe strada din Slănic Prahova are o adâncime de 18 metri
x close