Antena 3 CNN Politică Medicul Alexandru Rafila va fi ministrul Sănătăţii în noul guvern, dacă PSD va câştiga alegerile

Medicul Alexandru Rafila va fi ministrul Sănătăţii în noul guvern, dacă PSD va câştiga alegerile

Profesorul Alexandru Rafila va face parte din echipa de guvernare pregătită de PSD în perspectiva în care acest partid va forma noul Cabinet după alegerile din 6 decembrie.

Medicul Alexandru Rafila va fi ministrul Sănătăţii în noul guvern, dacă PSD va câştiga alegerile
Sursa foto: Agerpres
de Adrian Iclozan    |    05 Noi 2020   •   18:00

Informaţia a fost confirmată chiar de preşedintele PSD Marcel Ciolacu. Rafila candidează în prezent pe listele parlamentare PSD, ocupând prima poziţie la Camera Deputaţilor în Bucureşti.

Marcel Ciolacu a precizat că, alături de Rafila, în echipa guvernamentală pregătită de PSD se va regăsi şi Leonard Azamfirei, rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş. 

Şi Azamfirei candidează pe listele parlamentare PSD.

"În acest moment lucrăm la această echipă. Marea majoritate este conturată. Categoric, cu domnul Rafila o să mergem la Sănătate. Şi, dacă vom hotărî, pe domnul profesor Azamfirei, am merge cu dânsul ministru al Educaţiei", a afirmat Ciolacu, într-un interviu acordat, joi, pentru Libertatea.

Varianta premierului neimplicat politic nu este exclusă de liderul PSD

Marcel Ciolacu a spus că problema nominalizării premierului de către PSD va fi tranşată la nivelul forurilor statutare ale formaţiunii.

Potrivit lui Ciolacu, prim-ministrul nu trebuie să fie, neapărat, lider de partid. El nu a respins posibilitatea ca pentru această funcţie să fie propus
un specialist.

"E o decizie pe care trebuie să o iau împreună cu colegii mei. S-ar putea să existe o abordare care câteodată a funcţionat şi câteodată nu. Nu cred în teoria că prim-ministrul trebuie să fie, neapărat, preşedinte de partid. Aş vrea să ieşim din aceste clişee. Este o abordare (nominalizarea unui tehnocrat pentru funcţia de premier)", a explicat el.

Cât priveşte posibilitatea nominalizării profesorului Cristian Socol la Ministerul de Finanţe, liderul PSD nu a confirmat-o dar spus că acesta este un cadru didactic respectat şi "cel puţin în discuţiile avute personal, un om cu o viziune economică sănătoasă, mai ales macroeconomică". 

×
Subiecte în articol: Ministrul Sanatatii
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close