Antena 3 CNN Politică Alexandru Rafila, despre noile restricții: ”Școala exclusiv online nu oferă suficientă învățare și dezvoltare”

Alexandru Rafila, despre noile restricții: ”Școala exclusiv online nu oferă suficientă învățare și dezvoltare”

Restricțiile de circulație pe timpul nopții și decalarea programului de lucru în instituții și firme sunt măsuri apreciate de reprezentantul României la OMS, Alexandru Rafila. Acesta este mai reținut în privința închiderii școlilor, pentru că „vor fi consecințe asupra acestei generații”.

Alexandru Rafila, despre noile restricții: ”Școala exclusiv online nu oferă suficientă învățare și dezvoltare”
de Andreea Cigolea    |    06 Noi 2020   •   12:30

El a declarat că e mai reținut în privința închiderii școlilor, pentru că ”vor fi consecințe asupra acestei generații, mai ales că școala exclusiv online nu oferă suficiente elemente și pentru învățare și pentru dezvoltare”. 

Alexandru Rafila crede că „era timpul să fie luate anumite măsuri, asta este pentru toată lumea foarte clar, având în vedere evoluția situației epidemiologice, numărul mare de cazuri noi și mai ales ocuparea secțiilor de Terapie Intensivă, creșterea numărului de decese, care în mod evident sunt preocupante și cu siguranță, acest trend crescător va continua și în perioada următoare, pentru că măsurile nu își pot face efectul imediat".

El spune că „limitarea circulației în timpul nopții e o măsură luată de foarte multe state din UE, pentru că reduce interacțiunile legate de diverse evenimente, petreceri și așa mai departe, care se prelungesc. În ceea ce privește celelalte măsuri, eu aș aprecia o măsură pe care de fapt, eu am tot menționat-o și am recomandat-o începând din luna septembrie, decalarea programului de lucru la toți angajatorii, ceea ce va duce la diminuarea aglomerației în mijloacele de transport în comun, având în vedere că mijloacele de transport în comun reprezintă principala sursă de transmitere a bolii, mai ales în orașele mari".

''Această creştere va mai continua, indiferent de ce măsuri se vor lua zilele următoare!''

''Cred că această creştere va mai continua, indiferent de ce măsuri se vor lua zilele următoare. Cred că două săptămâni de carantină nu este cel mai bun model, adică, trebuie să ne uităm să vedem ce se întâmplă, cum au făcut alte ţări.

Şi carantina asta, vedeţi dumneavoastră că are diverse variante. Noi îi spunem carantină în general. Închiderea circulaţiei noaptea care se propune şi în România şi în alte ţări, are o altă intenţie. Este legată de excluderea posibilităţii de a participa la diverse evenimente, petreceri, lucruri de genul acesta, care de obicei se produc după ora 22 şi lucrul acesta duce implicit la reduerea contactelor care fac posibilă transmiterea. Ăsta este de fapt substratul acestei decizii.

Eu cred că actuala valoare pe care am înregistrat-o azi, 5 noiembrie, cel puţin se va dubla până în următoarele patru săptămâni” a spus Rafila la Antena 3. 

×
Subiecte în articol: şcoală
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close