Antena 3 CNN Politică Alexandru Rafila: Angajații nevaccinați vor fi testați doar pentru o perioadă limitată de timp

Alexandru Rafila: Angajații nevaccinați vor fi testați doar pentru o perioadă limitată de timp

Zi decisivă pentru certificatul verde la muncă. Ministrul de Finanțe va tranșa astăzi disputa dintre ministrul Sănătății, Alexandru Rafila și liderul PNL, Florin Cîțu. Mărul discordiei este testarea pe timp nelimitat a angajaților, pentru care șeful de la Finanțe va spune dacă statul are sau nu fondurile necesare.

Alexandru Rafila: Angajații nevaccinați vor fi testați doar pentru o perioadă limitată de timp
Sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea
de Laura Dinu    |    13 Dec 2021   •   12:50

Ministrul Sănătății pare însă să facă un pas înapoi cu testarea pe timp nelimitat a angajaților nevaccinați. Certificatul verde la muncă va avea o perioadă limitată a testării gratuite, a afirmat Alexandru Rafila. Asta în condițiile în care, inițial, se vorbea ca LUNAR, angajații nevaccinați și netrecuți prin boală să beneficieze de 11 teste gratuite.

Reporter: Cum arată noul proiect?

Alexandru Rafila: Care proiect?

Reporter: Cel pe care îl discutați astăzi în coaliție. 

Alexandru Rafila: La ce vă referiți?

Reporter: Certificatul electronic COVID. 

Alexandru Rafila: Nu e un nou proiect deocamdată! O să vedem...

Reporter: Referitor la testare. Până la urmă se va pune o limită de zile? 

Alexandru Rafila: Absolut!

Înfruntare decisivă în coaliție

Scandalul din coaliția de guvernare pe tema certificatului verde pentru angajați este departe de se fi încheiat. Astăzi ar trebui sa aibă loc înfruntarea decisiva în coaliția de guvernare dintre ministrul Sănătății, Alexandru Rafila si președintele PNL, Florin Citu, pe tema testării angajaților.

Alexandru Rafila l-a atacat dur pe Citu pe motiv ca să nu se cade sa își dea cu părerea pe probleme de sănătate publică.

În timp ce Rafila trecuse în proiectul de lege al certificatului COVID ca fiecare angajat să beneficieze de maximum 11 testări antigen rapide/lună, pe perioada existenței obligației angajatorului de a solicita certificatul ELECTRONIC COVID-19 din sumele alocate de la bugetul de stat, Cîțu susține că bugetul nu își permite o asemenea cheltuială.

Așa că în ședința coaliției, ministrul de Finanțe, Adrian Câciu este cel care trebuie sa vina cu calculele și să spună cât își permite bugetul de stat sa plătească testele angajaților.

Florin Citu a criticat proiectul pentru ca acesta ar boicota campania de vaccinare.

×
Subiecte în articol: Alexandru Rafila certificat verde
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close