Antena 3 CNN Politică Alexandru Rafila: "PSD cere investigarea de posibile infracțiuni legate de punerea în pericol a sănătății publice"

Alexandru Rafila: "PSD cere investigarea de posibile infracțiuni legate de punerea în pericol a sănătății publice"

Alexandru Rafila, deputat PSD şi reprezentat al României la OMS, a comentat luni, în plenul camerei deputaţilor diferențele de raportări constatate între numărul de decese COVID-19 prezentate de ministrul Sănătăţii Ioana Mihăilă.

Alexandru Rafila: "PSD cere investigarea de posibile infracțiuni legate de punerea în pericol a sănătății publice"
Sursa foto: Hepta
de Claudia Popovici    |    17 Mai 2021   •   16:52

Potrivit deputatului PSD, Alexandru Rafila gestionarea cu succes a pandemiei COVID-19 depinde de încrederea populației în personalul medical şi în autoritățile publice.

„Dacă este evidentă încrederea populației în profesionalismul medicilor, nu același lucru se poate spune despre autorități. Punerea la îndoială a cifrelor referitoare la testare, registre persoane vaccinate, au creat val de nemulțumire populație", a spus deputatul PSD, Alexandru Rafila.

„Grupul de Comunicare Strategică s-a dovedit a fi Grupul de Confuzie Strategică

El a mai subliniat că, "prin numeroasele comunicate incomplete sau incorecte din ultimul an Grupul de Comunicare Strategică s-a dovedit a fi Grupul de Confuzie Strategică" şi a cerut ministrului Sănătăţii, Ioana Mihăilă, o serie de clarificări.

„Plecarea ministrului a generat controverse legate de numărul real al deceselor,  s-a sugerat manipularea datelor din motive politice sau de alta natură. Stimată dna ministru, am câteva întrebări pentru dvs:

- De ce ați tergiversat publicarea raportului timp de 7 zile?

- De ce nu ați explicat de ce cele doua baze da date de la Ministerul Sănătății unde apar diferențe de aproape 30% intre numărul decese, nu au fost evaluate periodic pentru a elimina erorile?

- Cine este responsabil în minister pentru aceasta situație şi dacă s-au dat sancțiuni?

- Există dovezi privind pregătirea DSP şi a spitalelor pentru introducerea datelor în aplicație?

S-a ajuns aici datorită politizații DSP şi deprofesionalizării, tentativelor de subordonare politică a INSP, şi a lipsei de profesionalism la Ministrul Sănătăţii.

Cerem instituțiilor publice abilitate să investigheze posibile infracțiuni legate de punerea în pericol a sănătății publice prin greşeli sau manipularea intenționată a datelor”, a declarat Alexandru Rafila.

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close