Antena 3 CNN Politică Alfred Simonis: "Preşedintele României ar merita să fie suspendat. Nu excludem această posibilitate"

Alfred Simonis: "Preşedintele României ar merita să fie suspendat. Nu excludem această posibilitate"

Alfred Simonis, liderul Grupului PSD din Camera Deputaților a declarat miercuri că Președintele Klaus Iohannis ar merita să fie suspendat pentru tot ce a făcut în ultimul an de zile "însă România se află într-o criză sanitară profundă şi într-o criză financiară abia la începutul ei", a precizat acesta în conferința de presă susținută la sediul PSD.

Alfred Simonis: "Preşedintele României ar merita să fie suspendat. Nu excludem această posibilitate"
Sursa foto: Hepta
de Mia Lungu    |    09 Dec 2020   •   17:10

"Poate că România ar fi arătat mai bine dacă preşedintele şi premierul ar fi înţeles că scopul clasei politice ar fi trebuit să fie altul în această perioadă. Nu vreau o nouă zi a alegerilor şi un nou referendum, nu excludem această posibilitate (n.r. suspendarea preşedintelui), pentru că nu ştim ce va urma să facă preşedintele, nu putem exclude definitiv o astfel de variantă, dar cred că în acest moment o criză politică nu e necesară, iar preşedintele este primul care trebuie să conştientizeze faptul că este şeful unui stat aflat într-o criză profundă, este primul care trebuie să fie raţional", a afirmat Alfred Simonis la sediul PSD.

"Preşedintele României ar merita să fie suspendat nu pentru ceea ce urmează să facă, ci pentru ceea ce a făcut în ultimul an de zile, însă România se află într-o criză sanitară profundă şi într-o criză financiară abia la începutul ei.

O suspendare, adică o criză politică suprapusă peste acestea, o suspendare presupune pe lângă o criză politică şi un referendum în 30 de zile, adică o nouă campanie electorală, o nouă zi a votului, iarăşi sute de mii de oameni implicaţi în procesul electoral şi iarăşi o expunere a societăţii, a populaţiei la acest virus, lucru pe care nu l-am dori", a spus Simonis, într-o conferinţă de presă la sediul central al PSD.

Demisia lui Orban de acum cateva zile nu rezolvă nimic. În spatele lui Orban au stat și vor să rămână în continuare, e adevărat, cu ajutorul președintelui, aceiași politruci care au distrus România în acest un an și câteva luni cât au condus-o.

Simonis: Președintele nu are în spate steagul PNL, ci steagul României

"Socilităm imperativ președintelui să lase jocurile de culise, care deja au dus România în situația dezastruoasă de astăzi, și să respecte dorința electoratului. Ferm! Să conștientizeze că este eșecul unui stat aflat în criză profundă. Și solicităm să-și reamintească, că în spate nu are steagul PNL ci steagul României. Să respecte regulile democrației, iar pentru asta să desemneze un premier din partea PSD."

Ciolacu, despre o posibilă suspendare a preşedintelui: "Nu e oportun. Guvern interimar avem, afară a început să ningă, ATI e plin"

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a spus marţi, la Antena 3, că medicul Alexandru Rafila este cea mai bună propunere de premier, mai ales în contextul pandemiei COVID. Totuşi, social-democraţii nu au susţinere pentru această propunere şi nici nu se gândesc la suspendarea preşedintelui, tot din cauza contextului în care ne aflăm.

"Nu cred că e oportun un astfel de demers, într-o asemenea criză, să demarăm suspendarea preşedintelui, vă daţi seama ce s-ar întâmpla să nu mai avem nici preşedinte. Poate facem şi alegeri anticipate.

Guvern interimar avem, afară a început să ningă, avem ATI toate pline, nu avem buget pe anul viitor, îl avem pe Cîţu care împrumută zilnic miliarde, nu ştim pentru ce", a spus Marcel Ciolacu.

×
Subiecte în articol: PSD Klaus Iohannis
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close