Antena 3 CNN Politică Negocieri pe ultima sută de metri. UDMR negociază cu PSD susținerea în Parlament

Negocieri pe ultima sută de metri. UDMR negociază cu PSD susținerea în Parlament

Negocieri pe ultima sută de metri. UDMR negociază cu PSD susținerea în Parlament
Sursa foto: Foto: Agerpres
20 Dec 2016   •   10:18

Negocieri intense pe ultima sută de metri. UDMR ar putea susţine PSD în Parlament şi la guvernare însă înainte de asta, Kelemen Hunor spune că vrea să vadă cu ce propunere de premier vine Liviu Dragnea la Cotroceni.

Reporterul Antena 3 Andreea Dumitrache a explicat  că este posibil ca UDMR să afle înainte de consultările de la Cotroceni care este propunerea PSD pentru funcția de premier.

“Pe parcursul zilei va avea loc încă o rundă de negocieri între UDMR și PSD. Prima a avut loc deja luni seară și spunea președintele UDMR că formațiunea sa este pregătită să susțină în Parlament coaliția de guvernare, dar vrea să vadă numele de premier și să studieze mai bine și programul de guvernare.”

Astfel, PSD caută un vot mai larg la învestitură, pentru că acum PSD și ALDE au 250 de voturi împreună, în condițiile în care necesarul este de 233.

Kelemen Hunor anunța că se va semna un protocol, care se va perfecta pe parcursul zilei de miercuri, și unde vor fi scrise clar ce proiecte de lege ar dori UDMR să fie susținute de majoritatea parlamentară.

 

×
Parteneri
A murit Costel Corduneanu, chiar pe masa de operatie
x close