Antena 3 CNN Politică Alianta USR-PLUS, tot mai aproape de separare. Surse: Partidul lui Cioloş ar fi ajuns la şantajarea partenerilor USR

Alianta USR-PLUS, tot mai aproape de separare. Surse: Partidul lui Cioloş ar fi ajuns la şantajarea partenerilor USR

Alianţa USR-PLUS este tot mai aproape de separare.

Alianta USR-PLUS, tot mai aproape de separare. Surse: Partidul lui Cioloş ar fi ajuns la şantajarea partenerilor USR
de M.Z.    |    03 Mar 2020   •   12:30

Partidul lui Dacian Cioloş a trecut la şantajarea deschisă a partenerilor de alianţă din USR, punându-i să semneze un protocol prin care să se angajeze că îi vor anunţa pe cei din PLUS de fiecare mişcare, susţin surse politice. 

Totul se întâmplă în condiţiile în care sunt voci care susţin că PLUS există doar datorită USR. 

Se spune că în momentul de faţă, sunt mai multe motive de divergenţe decât de apropiere între cele două formaţiuni, practic în fiecare zi se mai adaugă câte un motiv de ceartă între cele două partide.

În prezent, mărul discordiei este legat de numirea candidaţilor pentru alegerile locale, acolo unde cele două partide nu se înţeleg, pentru că, spun USR-iştii, cei din PLUS vin cu candidaţi neverificaţi care au apărut în ultimul moment, nu sunt cunoscuţi în comunităţile de acolo şi, totuşi, cei din PLUS încearcă să se impună în faţa celor de la USR.

Un exemplu este la Iaşi, unde Cosette Chichirău l-ar avea contracandidat de la PLUS pe Liviu Iolu care a apărut în ultima lună acolo.

Această situaţie nu este singulară, asta se întâmplă în toate marile oraşe unde candidaţi de la USR doresc să candideze şi au rivali din PLUS, mulţi dintre ei necunoscuţi şi pe care partidul lui Dacian Cioloş vrea să-i impună în faţa celor din USR.

Surse din USR şi PLUS spun că nu cred că această alianţă va exista până după alegerile locale.

Alianţa USR-PLUS, tot mai aproape de separare

×
Subiecte în articol: santaj usr plus separare alegeri locale
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close