Antena 3 CNN Politică Aliaţii francezi ai lui Băsescu nu vor România în Schengen. Radu Tudor: În contextul a ceea ce face Rusia, e periculos să spui aşa ceva

Aliaţii francezi ai lui Băsescu nu vor România în Schengen. Radu Tudor: În contextul a ceea ce face Rusia, e periculos să spui aşa ceva

Aliaţii francezi ai lui Băsescu nu vor România în Schengen. Radu Tudor: În contextul a ceea ce face Rusia, e periculos să spui aşa ceva
de M.T.    |    23 Mai 2014   •   20:08

Aliaţii francezi ai lui Traian Băsescu se vor opune până la capăt intrării României în spaţiul Schengen. O spune chiar unul dintre candidaţii dreptei, în clipul electoral pentru europarlamentare. Afirmaţia este întărită chiar de fostul preşedinte francez Nicolas Sarkozy, care a declarat că actualul spaţiu de liber schimb ar trebui suspendat.

România şi Bulgaria nu au ce să caute în Schengen. Este declaraţia prin intermediul căreia conservatorii francezi încearcă să câştige electoratul din Hexagon la europarlamentare.

Chiar în clipul electoral al UMP-ului, fostul ministru şi europarlamentar Brice Hortefeux le promite francezilor că spaţiul de liber schimb nu va primi alţi membri.

„Suntem pentru reformarea profundă a acorduui Schengen şi, de exemplu, promitem că nu vom accepta în spaţiul de liber schimb nici Bulgaria, nici România”, a spus Hortefeux.
 
Nu e o retorică nouă pentru aliaţii francezi ai lui Traian Băsescu. Pe când era preşedinte şi lider al partidului, Nicolas Sarkozy declara răspicat că Franţa se opune aderării României în Schengen şi chiar extinderii spaţiului de liber schimb. Acelaşi mesaj l-a transmis şi zilele trecute prin intermediul unui articol în cotidianul "Le Point".

„Numai aşa vom putea pune capăt deturnării de procedură care astăzi permite unui străin să intre în spaţiul Schengen şi să-şi aleagă ţara în care prestaţile sociale sunt cele mai generoase”, a scris fostul preşedinte francez.

În acelaşi articol, Sarkozy propune şi crearea unei zone economice franco-germană.

„În contextul a ceea ce face Rusia, e periculos să spui că România şi Bulgaria nu vor intra în Schengen prin angajament politic. Pentru mine e mult mai limpede de ce, în mandatul popularului Barroso şi a altor comisari populari europeni, România a fost de fiecare dată lăsată deoparte când a fost discuţia în Consiliul JAI pentru aderarea noastră la Schengen”, a comentat Radu Tudor informaţia, în cadrul emisiunii "La ordinea zilei".

„Deşi se spune că în campania electorală se spun multe minciuni, abia acum văd un mare adevăr spus, şi anume că miniştrii populari care ne-au dus cu zăhărelul ani de zile astăzi ne spun verde-n faţă că se angajează ca noi să nu intrăm vreodată în Schengen”, a mai spus jurnalistul.

×
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close