Antena 3 CNN Politică Alina Gorghiu, detalii despre ”mutarea” lui Klaus Iohannis

Alina Gorghiu, detalii despre ”mutarea” lui Klaus Iohannis

Alina Gorghiu, detalii despre ”mutarea” lui Klaus Iohannis
16 Ian 2018   •   22:49

Senatorul Alina Gorghiu, fost preşedinte al Partidului Naţional Liberal (PNL), este convinsă că preşedintele Klaus Iohannis va ţine cont de majoritatea parlamentară şi că va numi un nou premier din partea Partidului Social Democrat (PSD) şi a Alianţei Democraţilor şi Liberalilor (ALDE). 

Gorghiu a declarat marţi, într-o emisiune la postul de televiziune TVR 1, că nu vede "argumente constituţionale pentru a se respinge această candidatură" de către preşedinte. 

"Nu văd să se finalizeze circul nici măcar prin desemnarea unui nou prim-ministru din PSD. Preşedintele, dacă îmi cereţi o opinie, va juca în litera şi în spiritul Constituţiei. Evident că va face consultări mâine. Va dori să pună cât mai repede punct circului de pe scena politică şi va ţine cont de o eventuală majoritate parlamentară care în momentul acesta este de partea PSD-ALDE", a afirmat Gorghiu. 

Fostul lider PNL a reiterat ideea că alegerile anticipate sunt cea mai bună soluţie pentru România, subliniind că "un gest rezonabil ar fi ca acest partid să se retragă de la guvernare pentru că nu mai are capacitatea de a o duce mai departe". 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Alina Gorghiu Klaus Iohannis
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close