Antena 3 CNN Politică Alina Gorghiu, despre aderarea României la Schengen: "Este un parcurs pe care nu mai poate să-l împiedice nici măcar cancelarul Austriei"

Alina Gorghiu, despre aderarea României la Schengen: "Este un parcurs pe care nu mai poate să-l împiedice nici măcar cancelarul Austriei"

Alina Gorghiu, ministrul Justiţiei şi vicepreşedintele PNL, a vorbit, în direct la Antena 3 CNN, de la Congresul PPE. Ea a subliniat că până la finalul anului România va intra în Schengen terestru.

de Redacția Antena 3 CNN    |    07 Mar 2024   •   11:30

"Cred că mai important decât discursul pe care îl va avea cancelarul austriac astăzi aici este faptul că s-au făcut paşi reali în proiectul Schengen, faptul că noi astăzi avem un agrement la nivel european.

Austria nu s-a opus intrării în Spaţiul Schengen etapizat. Suntem cu partea aeiană în Spaţiul Schengen, urmează şi cu partea terestră.

Este un parcurs pe care nu mai poate să-l împiedice nici măcar cancelarul Austriei, indiferent ce discurs va avea astăzi aici", a spus Alina Gorghiu, ministrul Justiţiei.

"Eu mizez însă pe exerciţiul acesta al civilizaţiei şi al diplomaţiei, indiferent că eşti sau nu de acord cu o temă. Însă, dacă privim cu atenţie, vedem o nuanţare reală în poziţionarea Austriei. (...)

Sunt absolut convinsă că este o problemă de timp şi că acest proiect de ţară va fi realitate. Anul trecut eram în afară de tot ", a mai spus Alina Gorghiu.

Material susţinut de PNL

×
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close