Antena 3 CNN Politică Alina Gorghiu, dezamăgită că legea care prevede 33% locuri pentru femei în Parlament nu e adoptată

Alina Gorghiu, dezamăgită că legea care prevede 33% locuri pentru femei în Parlament nu e adoptată

Ministrul Justiției se declară dezamăgită de faptul că în acest an electoral, în care vor fi toate tipurile de alegeri, legea pe care a inițiat-o și care prevede ca 33% dintre locurile eligibile pentru alegerile parlamentare să revină femeilor, nu este adoptată.

Alina Gorghiu, dezamăgită că legea care prevede 33% locuri pentru femei în Parlament nu e adoptată
Sursa foto: Facebook I Alina Gorghiu
de Alexandra Dima    |    26 Ian 2024   •   19:34

Alina Gorghiu trage un semnal de alarmă cu privire la echilibrul de gen din politica românească, subliniind că anul electoral 2024 ratează şansa de aduce mai multe femei în structurile legislative la nivel naţional dar şi european. 

„Ar fi fost un mare progres al societății, un semn că actualul Parlament înțelege nevoia de avea egalitate de șanse în societate. Că reprezentarea echitabilă a femeilor în administrație, în Parlament înseamnă tratarea cu seriozitate a temelor care preocupă în mod deosebit 51% din totalul populației din România, femeile. Asigurarea echilibrului de gen în politică este un pas înainte pentru o societate mai așezată”, spune Alina Gorghiu, pe pagina sa de Facebook.

Aceasta speră în continuare că proiectul va putea deveni lege la începutul sesiunii parlamentare care va debuta la 1 februarie.

„Altfel, ratăm un standard important pentru încă alți patru ani”, spune Gorghiu.

Alina Gorghiu, care este și președinte PNL Argeș, spune că în calitate de președinte al organizației PNL Argeș, va dubla numărul de candidate pentru primării.

Material susţinut de PNL

×
Subiecte în articol: Alina Gorghiu
Parteneri
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close