Antena 3 CNN Politică Alina Gorghiu: Ideea măștilor gratuite pentru populație va fi analizată joi de către Guvern

Alina Gorghiu: Ideea măștilor gratuite pentru populație va fi analizată joi de către Guvern

Alina Gorghiu, senator PNL, spune că ideea cu măștile gratuite oferite populației va fi analizată joi de către Guvern.

Alina Gorghiu: Ideea măștilor gratuite pentru populație va fi analizată joi de către Guvern
20 Mai 2020   •   11:25

Vor beneficia de măști de protecție gratuite doar categoriile defavorizate, nu toți românii, a mai precizat Gorghiu.

„PSD în momentul acesta nu are nici o idee sau nici un gând să fie constructiv, ci e într-o competiție oarbă, aș putea spune, cu Guvernul. Vă amintesc că încă de săptămâna trecută, Guvernul Orban a anunțat că va pune la dispoziția categoriilor defavorizate, printr-o Hotărâre de Guvern, un număr de măști, astfel încât să suplinească imposibilitatea acestora de achiziționare. Cum anunță Guvernul ceva într-o săptămână, PSD, prin inițiatorii clasici, Ciolacu, Tăriceanu, Ponta, depune câte o inițiativă legislativă, înmulțind cu zece măsura respectivă”, a spus senatoarea PNL la RFI.

„Veți vedea pe masa Guvernului chiar în această săptămână Hotărârea de Guvern și subiectul va fi tranșat și rezolvat. În opinia mea, din păcate, PSD și-ar fi dorit ca după această perioadă de urgență, să iasă foarte prost România, și-ar fi dorit ca Guvernul să-și rateze misiunea de gestionare responsabilă a acestei situații de pandemie și acum este tare amărât și ne amenință cu moțiunea de cenzură”, a mai spus Gorghiu.

Alina Gorghiu a vorbit și despre motivele care au stat la baza abținerii de la vot a senatorilor PNL.

„Ne-am abținut la vot, pentru că acest proiect este unul pe care în mare parte și Guvernul îl va acoperi. În momentul în care Guvernul va da Hotărârea de Guvern joi, subiectul rămâne deja rezolvat. Guvernul va avea acest cuvânt joi, în ședință de Guvern. Aseară (marți-n.r.) am avut un BPN, premierul a reconfirmat faptul că joi va rezolva acest subiect, de altfel spunând-o public încă de săptămâna trecută (...). Managementul de criză și măsurile care țin de management în general nu pot fi rezolvate în Parlament. Parlamentul este legiuitor, Parlamentul creează cadrul, Guvernul este cel care decide și pune în aplicare legile pe care Parlamentul le ia. El este cel care vine cu Hotărâri de Guvern, el este cel care ia măsuri rapide, el este cel care se sfătuiește cu epidemiologii, el este cel care ia informații din teren. Parlamentul nu are această capacitate”, a mai spus Gorghiu.

×
Subiecte în articol: Alina Gorghiu
Parteneri
Explozie puternică într-un apartament din Sectorul 3 al Bucureștiului!
x close