Antena 3 CNN Politică Alina Gorghiu se implică în scandalul vaccinării copiiilor: „Eu pledez pentru...”

Alina Gorghiu se implică în scandalul vaccinării copiiilor: „Eu pledez pentru...”

Alina Gorghiu se implică în scandalul vaccinării copiiilor: „Eu pledez pentru...”
Sursa foto: Foto: Alina Gorghiu/Facebook
27 Iul 2017   •   13:04

Liderul PNL Alina Goghiu se implică în scandalul vaccinării și face un apel către părinți și Guvern, citând un raport al Ministerului Sănătății care relevă o situație catastrofală în domeniul sănătății publice.

Alina Gorghiu a scris un mesaj pe Facebook în favoarea vaccinării copiilor, arătând că ea însăși a ales să-și imunizeze copilul, în ciuda tuturor suspiciunilor existente pe această temă.

”Eu pledez pentru vaccinare! Mi-am vaccinat copilul și va recomand să faceți la fel! 
Rămâne de văzut dacă Guvernul va avea dorința și voința de a lupta cu acest fenomen - lipsa vaccinării - sau dorește doar o operațiune de imagine, ca multe altele!
Vedem cu toții un raport azi al Ministerului Sănătății care relevă o situație catastrofală în domeniul sănătății publice în urma eșuării sistemului național de vaccinare.
Un număr de 224.202 de copii cu vârste între 9 luni și 9 ani au restanțe la vaccin. 
Există suprapuneri între harta zonelor afectate mai puternic de epidemia de rujeolă și harta celor cu acoperire vaccinală mai redusă. Este și cazul județelor din vestul țării: Caraș Severin, Arad, Timiș. 
Cauza epidemiei de rujeolă este scăderea continuă a acoperirii vaccinare accenturată de refuzul părinților dar și de lipsa periodică a vaccinului. Aceasta ar fi o primă întrebare: care este ponderea reală a fiecărui factor?
Una peste alta, refuzul părinților este doar una dintre cauze și rămâne să demonstreze ministerul dacă este cea mai importantă. Lipsa de vaccin și problemele organizatorice mai ales în comunitățile sărace sunt la fel de importante, dacă nu și mai importante. 
Campania asta e mult prea importantă că să nu tragem zilnic de urechi guvernul să facă ceva
”, a scris Alina Gorghiu.

 

 

 

×
Subiecte în articol: vaccin vaccinare Alina Gorghiu
Parteneri
Cod galben de vijelii și viscol! 28 de județe sunt vizate
x close