Antena 3 CNN Politică Alina Gorghiu, ministrul Justiţiei: "Sistemul penitenciar poate să ofere o forță de muncă disciplinată și ordonată"

Alina Gorghiu, ministrul Justiţiei: "Sistemul penitenciar poate să ofere o forță de muncă disciplinată și ordonată"

Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, face un apel către agenții economici din România să folosească forța de muncă din sistemul penitenciar.

Alina Gorghiu, ministrul Justiţiei: "Sistemul penitenciar poate să ofere o forță de muncă disciplinată și ordonată"
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    17 Feb 2024   •   15:56

"Dacă nu sunt muncitori pentru autostrăzi, apelați și putem să devenim parte în acest proiect, care poate să ofere o forță de muncă disciplinată și ordonată, spune Alina Gorghiu.

"Mesajul meu este către mediul ne afaceri din România: așteptăm, prin ANP, solicitări din partea antreprenorilor care nu au forță de muncă, din partea mediului de afaceri, din partea mediului economic, pentru că există disponibilitate și toată deschiderea pentru a colabora în acest sens. 

Sistemul penitenciar poate să ofere o forță de muncă disciplinată și ordonată", a transmis, astăzi, ministrul Alina Gorghiu.

Ea precizează că lipsesc cererile din partea agenților economici.

"Fac acest apel - dacă nu sunt muncitori pentru autostrăzi, apelați și putem să devenim parte în acest proiect. Efectivul din sistemul penitenciar este de 23.000. Dintre aceştia, persoane apte pentru muncă sunt aproximativ 11.000. Începând cu anul 2021 au fost create patru puncte de lucru amenajate de agenţi economici, în colaborare cu penitenciarul de la Ploieşti, care au asigurat 35 de locuri de muncă, la Timişoara sunt 142 de locuri de muncă, la Bistriţa 44 şi la Arad 30.

Şapte mii de deţinuţi îşi doresc să muncească, dar nu sunt solicitări, fie nu este personal care să îi însoţească. Persoanele private de libertate ca lucrează sunt remunerate, iar remuneraţia medie a fost în jur de 3.200 de lei. Deţinuţii care muncesc în baza contractelor beneficiază şi de remuneraţie, dar şi de zile libere", încheie Gorghiu.

Material susţinut de PNL

×
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close