Antena 3 CNN Politică Alina Gorghiu vrea ca persoanele condamnate să nu își poată depune candidatura la prezidențiale și parlamentare

Alina Gorghiu vrea ca persoanele condamnate să nu își poată depune candidatura la prezidențiale și parlamentare

Alina Gorghiu vrea ca persoanele condamnate să nu își poată depune candidatura la prezidențiale și parlamentare
Sursa foto: Foto: Facebook/Alina Gorghiu
16 Mai 2017   •   13:26

Alina Gorghiu a depus în Parlament două propuneri legislative prin care se  interzice persoanelor condamnate să candideze la alegerile prezidențiale și la alegerile parlamentare. Inițiativele îl vizează pe liderul PSD Liviu Dragnea, condamnat în dosarul Referendumului pentru demiterea președintelui Băsescu. 

”În virtutea jurisprudenței Curții Constituționale cu privire la integritatea funcției publice, am înregistrat astăzi două inițiative legislative pentru reglementarea condițiilor pe care trebuie să le îndeplinească posibilii candidați la alegerile prezidențiale și parlamentare. Inițiativele au rolul de a menține, respectiv de a spori, rigorile de integritate de care trebuie să se bucure aceste demnități alese, implicit încrederea în instituții publice esențiale în statul român”, a anunțat senatorul PNL, marți, potrivit Libertatea.

Potrivit Alinei Gorghiu, soluția legislativă propusă vizează imposibilitatea depunerii candidaturii pentru alegerile prezidențiale și parlamentare de către persoanele care au suferit condamnări penale definitive.

×
Subiecte în articol: Alina Gorghiu
Parteneri
Programul magazinelor mari din România, de Paște
x close