Antena 3 CNN Politică Alina Mungiu critică dur pe Klaus Iohannis și strategia anti-PSD

Alina Mungiu critică dur pe Klaus Iohannis și strategia anti-PSD

Alina Mungiu critică dur pe Klaus Iohannis și strategia anti-PSD
Sursa foto: Foto: captură Antena 3
de S.T.    |    26 Apr 2017   •   22:59

Sociologul Alina Mungiu Pippidi a publicat pe romaniacurata.ro un comentariu despre șansele unei coaliții anti-PSD.

„Dacă PSD a reușit să ia jumătate din electorat toamna trecută chiar fără ALDE, e pentru că pentru prima dată și-a propus, și a reușit, să cîștige clasa mijlocie. A ieșit pe locul 1 la toate categoriile de educație pentru prima dată, și a cîștigat toate marile orașe, cu doar trei excepții, din care Bucureștiul nu face parte.

Cu toate astea, propaganda anti-PSD, care oricum greșește că vede doar la PSD răul, ne omoară la toate orele cu sloganul că dreapta trebuie reunificată ca ”să batem PSD”.

Păi dreapta, dacă dreaptă o putem numi, a fost reunificată în campania trecută, în jurul unui președinte existent, și a unui prim ministru comun, Dacian Cioloș. Și a luat sub treizeci la sută”, a scris Alina Mungiu.

Sociologul Alina Mungiu Pippidi a criticat modul în care Klaus Iohannis ar putea performa în campania prezidențială din 2019.

„Klaus Iohannis? E deja în campanie. Dar nu are idee încotro să o ia, și potențialul lui de mobilizare e slab, după ce a făcut doar greșeli. Să nu uităm că ideea provenită de la apropiații lui, cu Marian Munteanu, a făcut să nu mai fie necesar al doilea tur pentru Firea în București. Dacă se ajunge la unu la unu data viitoare, omul e în stare să piardă din turul 1. Nici nu știe unde a greșit. Nu e clar că învață din greșeli”, a scris Alina Mungiu.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close