Antena 3 CNN Politică Alina Mungiu: „MCV, sub controlul Opoziției”

Alina Mungiu: „MCV, sub controlul Opoziției”

Alina Mungiu: „MCV, sub controlul Opoziției”
Sursa foto: Foto: Agerpres
15 Noi 2018   •   19:16

Politologul Alina Mungiu-Pippidi afirmă că MCV al Comisiei Europene se află sub controlul opoziţiei din România, iar recomandările din raport contrazic poziţia Parlamentului European.

„Multe se pot spune despre România, dar nu că e in urma Bulgariei. În speță, un raport al Parlamentului European din 2018 recomanda ca MCV să fie ridicat pentru România pînă la finele comisiei Juncker, și păstrat pentru Bulgaria. Și asta, cu tot cu legile justiției, și în mod logic, că Bulgaria nu trecuse din prima asemenea legi ca să aibă la ce să dea înapoi, și nici nu arestase vreun înalt demnitar, deși ziariștii bulgari au dovedit chiar în ultimele săptămâni legătura dintre fondurile europene și șeful statului.

Raportul a fost însă comisionat unor independenți. MCV, în schimb, este complet sub controlul opoziției din România. Ca atare se poate ajunge la situația cînd recomandările Parlamentului European sunt puse în practică exact pe dos de către Comisie. Să vedem dacă nu asta va fi și soarte rezoluției adoptate ieri… În momentul în care totul devine politic, totul e posibil…”, spune Alina Mungiu-Pippidi, la romaniacurata.ro.

×
Subiecte în articol: Punctul de întâlnire MCV opozitie control
Parteneri
Horoscopul verii 2023, cu Cristina Demetrescu.Scorpionii sunt pe val
x close