Antena 3 CNN Politică Alistar, despre retragerea sa din Guvern: Exista un risc real de refuz al semnării decretului pentru Executiv

Alistar, despre retragerea sa din Guvern: Exista un risc real de refuz al semnării decretului pentru Executiv

Alistar, despre retragerea sa din Guvern: Exista un risc real de refuz al semnării decretului pentru Executiv
Sursa foto: Foto: Mediafax
03 Mai 2012   •   16:14

Victor Alistar, propus iniţial în Cabinetul Ponta pentru funcţia de ministru delegat la premier pentru strategii guvernamentale, a declarat, joi, la sediul USL, despre retragerea sa din Guvern, că exista un risc real de refuz al semnării decretului de numire a Executivului, informează Mediafax.
   
"A fost o discuţie comună, mare parte din propuneri au venit din partea mea. Exista un risc real de refuz al semnării decretului şi asta ar fi afectat lista întregului Guvern", a spus Alistar. 
   
Întrebat dacă preşedintele Traian Băsescu ar fi respins numirea sa în această funcţie, Alistar a răspuns: "Cine emite decrete?".
   
El a arătat că este foarte mulţumit şi apreciază faptul că tot ce s-a pus în programul de guvernare şi a reuşit să stabilească cu organizaţiile non-guvernamentale, la proiectarea lui, a rămas în document, ca şi ideea departamentului din subordinea Guvernului, pentru transparenţă şi pentru relaţia cu societatea civilă.
   
"Există angajamente serioase şi oameni care vor să arate că lucrurile se pot face altfel", a mai spus Alistar.
   
Victor Alistar a anunţat că se va alătura echipei guvernamentale cât de curând posibil.
   
Alistar a spus că nu a ştiut despre pericolul respingerii decretului decât după o analiză făcută în urma comunicatului de presă dat de Agenţia Naţională pentru Integritate, care "a încălcat legea, competenţele şi hotărârile judecătoreşti executorii" şi consideră să facă limitări de drepturi şi de libertăţi individuale.
   
El a mai arătat că nu era necesar să se meargă pe un conflict care să pună în pericol întreaga listă a Executivului, în procedura de numire, fiind vorba despre "o chestiune de maturitate şi înţelepciune politică".
   
Premierul desemnat Victor Ponta a anunţat, joi, că, pentru a nu pune în pericol învestirea întregului Guvern şi pentru a nu crea niciun fel de animozitate, a decis ca Victor Alistar să nu facă parte din miniştrii pe care îi va propune acum Parlamentului, precizând că nu va face o altă nominalizare.

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close