Antena 3 CNN Politică Primarul Braşovului, fost senator USR, Allen Coliban minte în interviuri că ar fi inginer. În realitate, a fost exmatriculat în ultimul an

Primarul Braşovului, fost senator USR, Allen Coliban minte în interviuri că ar fi inginer. În realitate, a fost exmatriculat în ultimul an

Allen Coliban, noul primar al Braşovului, şi-a falsificat ani de zile CV-ul şi a susţinut public că este inginer. În realitate, el nu a absolvit facultatea menţionată în CV - Automatică şi Calculatoare din cadrul UPB. Mai mult, prodecanul acestei instituţii a confirmat în presa centrală că Allen Coliban a fost exmatriculat în 2009.

Primarul Braşovului, fost senator USR, Allen Coliban minte în interviuri că ar fi inginer. În realitate, a fost exmatriculat în ultimul an
Sursa foto: Sursa: Senat.ro
de Georgiana Adam    |    10 Noi 2020   •   12:20

După ceva mai mult de o săptămână de la alegerile locale din 27 septembrie, primarul ales al Braşovului, Allen Coliban, menţiona într-un interviu că are studii de inginerie şi argumenta că se va descurca în funcţia de primar, întrucâ "un inginer se descurcă să faca business şi management" (foto captură).

Studiile invocate de Coliban sunt, însă, neterminate iar titulatura de inginer, folosită de primar, este falsă. Dezvăluirile au fost făcute de Traian Rebedea, conferenţiar universitar în cadrul Facultăţii de Automatică şi Calculatoare, unde a studiat Coliban, până să fie exmatriculat.

"Dl. Coliban, aproape 20 de ani aţi minţit că sunteţi absolvent de Automatică & Calculatoare. Acum ştergeţi repede urmele? Mă întreb dacă un om care minte de 17+ ani este un #omnou, care să aducă schimbare reală în România. Şi oare mai este întreg la cap, sau este un om frustrat, dacă a trebuit să mintă atâta timp. Vă daţi seama că poate acum află toate rudele şi cunoştinţele sale adevărul", scria profesorul Rebdedea, pe Facebook, în 26 octombrie.

Postarea lui Rebedea conţine două capturi de pe site-ul colibanprimar.ro. În prima captură se poate citi ce scria Coliban despre el însuşi:

"Sunt născut şi crescut în Şcheii Braşovului, sunt şagunist (absolvent al liceului Andrei Şaguna, n.r.) şi am terminat Facultăţile de Automatică (Bucureşti) şi Management (Braşov)"

În cea de-a doua captură, textul iniţial este modificat: Coliban spune că a urmat "cursurile facultăţii de Automatică şi Calculatoare (fără licenţă)".

 

Nici această modificare nu corespunde pe de-antregul realităţii, pentru că nu mai are niciun sens să menţionezi că n-ai licenţă atunci când, de fapt, ai fost exmatriculat. Iar Allen Coliban a fost exmatriculat în anul 2009, încheindu-şi astfel conturile cu facultatea ale cărei cursuri le-a început în 1998, în urmă cu 11 ani (!) raportat la momentul exmatriculării.

Examtricularea lui Allen Coliban este confirmată de prodecanul Facultăţii de Automatică şi Calculatoare:

"Domnul Allen Coliban a început în anul 1998 studiile, le-a întrerupt de mai multe ori, iar în anul 2009, în anul 5 de facultate, a fost, în final, exmatriculat cu decizia UPB nr. 177 din 19.03.2009, din cauza faptului că nu a promovat un număr de discipline în final. El, după 2005, nu a mai cerut să refacă. UBP îi incurajează pe studenţi şi nu îi exmatriculează imediat, pentru că se porneşte de la ideea că poate totuşi se întorc la studii. Doar că, în cazul domnului Coliban, din 2005 până în 2009 nu a mai dat vreun semn", a declarat Dobre pentru ziarul Adevărul.

Allen Coliban a demisionat din Senat pentru a prelua funcţia de primar al Braşovului. CV-ul său a rămas însă pe site-ul acestei Camere parlamentare şi conţine aceeaşi informaţie prezentată şi pe site-ul său de candidat la primărie: studii - Universitatea Politehnică din București - Facultatea de Automatică și Calculatoare (fara licenţă).

×
Subiecte în articol: primar exmatricultat
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close