Antena 3 Politică Comisiile de specialitate au amânat votul final asupra textului bugetului pe 2016

Comisiile de specialitate au amânat votul final asupra textului bugetului pe 2016

11 Dec 2015   •   23:15
Comisiile de specialitate au amânat votul final asupra textului bugetului pe 2016
Sursa foto: Foto: Agerpres
Comisiile reunite de buget-finanțe din Camera Deputaților și Senat au amânat votul asupra proiectului de lege privind bugetul pentru 2016, partea de text fără cifre, având în vedere o serie de amendamente care urmează să fie rediscutate în cadrul dezbaterilor bugetelor pe ordonatorii principali de credit, potrivit agerpres.ro.
 
Din cele 20 de amendamente aduse la textul legii, majoritatea au fost respinse. Au fost votate trei amendamente fără impact financiar, care au adus clarificări textului de lege.
Astfel, a fost aprobat un amendament la bugetul Ministerului Apărării, care se referă la translatarea unor costuri cu transmiterea banilor și cupoanelor, efectuate de către Poșta Română, costuri ce trec de la bugetul de asigurări sociale în cadrul bugetului general.
 
Amendamentele rămase în discuție se referă la formula de echilibrare a bugetelor UAT-urilor, regăsită la art. 4, la eliminarea art. 29 din lege, articol privind procedura de finanțare a cercetării în agricultură, și la realizarea unei anexe separate pentru un buget propriu al Academiei Oamenilor de Știință.
 
Comisiile de buget-finanțe ale Camerei Deputaților și Senatului vor relua dezbaterile sâmbătă, la ora 9.00, cu participarea ordonatorilor principali de credite. 
 
Primul buget dezbătut va fi cel al Administrației Prezidențiale, urmat de cele ale Camerei Deputaților și Senatului. Programul va continua, potrivit calendarului aprobat de Biroul permanent reunit, până la ora 22.30 cu o pauză de o oră între 13.00 și 14.00, și duminică, în vederea finalizării unui raport.
 
Potrivit calendarului stabilit de Parlament, Comisiile de buget urmează să finalizeze raportul duminică, urmând ca luni Birourile permanente să se reunească într-o ședință pentru a convoca plenul reunit, unde se va da votul final pe buget.
 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close