Antena 3 CNN Politică Ministerul Afacerilor Extrene: "Ambasadoarea Austriei la București a fost convocată la sediul MAE pentru a i se comunica poziția României"

Ministerul Afacerilor Extrene: "Ambasadoarea Austriei la București a fost convocată la sediul MAE pentru a i se comunica poziția României"

Ministrerul Afacerilor Externe al României a transmis un comunicat de presă în această seară în care susține că respinge ferm poziția Austriei vis a vis de votul negativ dat astăzi acordat României.

Ministerul Afacerilor Extrene: "Ambasadoarea Austriei la București a fost convocată la sediul MAE pentru a i se comunica poziția României"
Sursa foto: Pixabay
de Ioana Mircea    |    08 Dec 2022   •   21:32

Ministerul de Externe a comunicat în această seară că în urma votului negativ pe care Austria l-a acordat României în procesul său de aderare la spațiul Schengen, că vor exista consecințe inevitabile în urma acestui gest.

Totodată, ambasadoarea Austrei la București a fost chemată de către ministrul de Externe pentru a i se comunica poziția României față de Austria, în contextul dat.

"Austria s-a singularizat și autoizolat în cadrul Uniunii Europene. MAE consideră că acest rezultat este complet injust și lipsit de orice motivare obiectivă, mai ales în condițiile în care România a acționat cu deschidere și transparență în relația cu toți partenerii europeni, inclusiv Austria, iar gradul de pregătire a țării noastre în aplicarea prevederilor acquis-ului Schengen a fost confirmat, în repetate rânduri, de experții UE și ai statelor membre, cel mai recent cu prilejul celor două misiuni de evaluare care au avut loc în lunile octombrie și noiembrie 2022.

Din dispoziția ministrului Afacerilor Externe, ambasadoarea Republicii Austria la București a fost convocată în această seară la sediul MAE pentru a i se comunica poziția României expusă mai sus și protestul MAE față de atitudinea nejustificată și inamicală a Austriei, care va produce consecințe inevitabile asupra relațiilor bilaterale.

Ambasadoarei Austriei i s-a transmis că votul negativ al Vienei surprinde cu atât mai mult în contextul existenței unor relații diplomatice îndelungate, cu o tradiție de peste 100 de ani, între țările noastre, precum și al cooperării bilaterale substanțiale în special în domeniul economic – Austria fiind unul dintre partenerii economici cei mai importanți ai României și al doilea investitor străin pe piața românească". se arată într-un comunicat MAE.

×
Subiecte în articol: Aderarea României la Schengen
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close