Antena 3 CNN Politică Ambasadorul Germaniei la Bucureşti: Vizita premierului Ponta în Germania este foarte importantă

Ambasadorul Germaniei la Bucureşti: Vizita premierului Ponta în Germania este foarte importantă

Ambasadorul Germaniei la Bucureşti: Vizita premierului Ponta în Germania este foarte importantă
Sursa foto: Foto: Agerpres
08 Iun 2013   •   16:28
Ambasadorul Germaniei la Bucureşti, Andreas von Mettenheim, a afirmat, sâmbătă, că este foarte importantă vizita pe care premierul Victor Ponta o va efectua, la începutul săptămânii viitoare, în ţara sa.
 
Prezent la Blaj, la inaugurarea unei noi unităţi de producţie a concernului german Bosch, ambasadorul Andreas von Mettenheim a menţionat că în cadrul întrevederii pe care şeful Guvernului de la Bucureşti o va avea cu cancelarul german Angela Merkel vor fi abordate "teme de actualitate internaţională, teme politice, relaţiile germano - române şi între acestea, cu precădere, cele economice". 
 
Diplomatul a subliniat, în acest context, importanţa investiţiei concernului Bosch în municipiul Blaj. 
 
"Cred că această investiţie este extrem de importantă pentru România, nu doar datorită celor aproape 50 de milioane de euro investiţi, nu doar pentru că se creează 300 de locuri de muncă, ci pentru că toate aceste elemente demonstrează împreună că acel regres al investiţiilor a fost depăşit şi că, de acum încolo, lucrurile merg înainte", a afirmat diplomatul german, conform Agerpres.
 
El a menţionat că, de la venirea sa în România, în urmă cu patru ani, este pentru prima dată prezent la inaugurarea unei fabrici aparţinând unui investitor german în ţara noastră. 
 
Investiţia de la Blaj nu este singura realizată de concernul german, cel mai mare furnizor de tehnologie auto pe plan mondial, în acest an în România. Grupul Bosch va inaugura în trimestrul al IV-lea în Cluj-Napoca un nou centru de producţie pentru fabricarea şi dezvoltarea de unităţi electronice de comandă pentru autovehicule. Până la sfârşitul anului sunt prevăzute aici investiţii de 77 de milioane de euro. 
 
Premierul Victor Ponta se va afla luni şi marţi într-o vizită oficială în Germania. 
 
"Vizita din Germania are ca scop o revenire a relaţiilor bilaterale la un nivel care a existat în anii trecuţi şi care în 2012, în urma crizei politice din România, a suferit o perioadă de îngheţ. (...) Vreau să avem din nou un parteneriat strategic cu Germania. Este evident că Germania şi Franţa sunt motoarele Europei - şi România are nevoie de ambele ţări, nu poate fi doar într-o parte sau în alta. (...) Vreau să încurajez continuarea investiţiilor germane în România şi să spun că România, având acum stabilitate politică, este din nou un partener esenţial pentru Germania în regiune", a afirmat primul-ministru Victor Ponta, într-un interviu difuzat vineri de postul de radio Deutsche Welle. 
 

×
Subiecte în articol: ambasador Germania vizita premier Victor Ponta
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close