Antena 3 CNN Politică Ambasadorul SUA, mesaj de sprijin pentru Guvern

Ambasadorul SUA, mesaj de sprijin pentru Guvern

Ambasadorul SUA, mesaj de sprijin pentru Guvern
15 Feb 2017   •   18:34

Viceprim-ministrul Sevil Shhaideh, ministrul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene, s-a întâlnit astăzi, 15 februarie a.c., cu E.S. Hans Klemm, Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România.

Cei doi înalți oficiali și-au reafirmat disponibilitatea de a continua dezvoltarea Parteneriatului Strategic România - SUA în toate domeniile sale. România s-a angajat să rămână un aliat ferm și responsabil al SUA și o ancoră a relației transatlantice.

Viceprim-ministrul Sevil Shhaideh a punctat principiile referitoare la politica externă asumate în Programul de guvernare: continuitate, predictibilitate și creșterea implicării active, principii care vor fi aplicate și în relația României cu SUA.

Subiectul principal al discuțiilor celor doi oficiali l-au reprezentat prioritățile Ministerului Dezvoltării Regionale, Administrației Publice si Fondurilor Europene. În acest sens, ministrul a prezentat prioritățile stabilite în Programul de guvernare din domeniile gestionate, cu accent pe trei dintre ele: susținerea investițiilor în infrastructura locală, absorbția fondurilor europene și reforma administrației.

Cu privire la fondurile europene, oficialul român a precizat că, în sprijinul creşterii competitivităţii României, este esențială absorbția integrală a fondurilor europene până în 2023. Guvernul îşi propune accelerarea ritmului de cheltuire a fondurilor europene pentru a ajunge la o rată de 72,5% până la 31 decembrie 2020 şi de 100% până la 31 decembrie 2023.

Referitor la reforma administraţiei publice, viceprim-ministrul Sevil Shhaideh a vorbit despre țintele promovate în „Strategia pentru Consolidarea Administraţiei Publice 2014 – 2020”: eficienţă, responsabilitate, credibilitate, transparenţă şi deschidere către cetăţean. Rezultatele vizate sunt crearea unei administrații suple, cu viteză de reacţie rapidă şi proactivă, consistentă în decizii şi cu resurse umane motivate şi profesioniste.

În domeniul dezvoltării durabile a României, viziunea Guvernului privind Administrația Publică include 10 măsuri concrete privind asigurarea pachetului minim de servicii publice (10S) în fiecare localitate din mediul rural: sănătate, educație (școli, grădinițe, creșe), apă – canalizare, energie termică și electrică (iluminat public), drumuri, salubrizare, cultură, culte, sport și locuințe.

E.S. Hans Klemm a salutat colaborarea deosebit de fructuoasă în cadrul Parteneriatului Strategic. Cele două părți au declarat că susțin dinamizarea colaborării bilaterale în domeniul educației și în alte domenii specifice, inclusiv prin schimb de experți.

×
Parteneri
Prima reacție a prefectului de Olt după ce i-a explodat mașina
x close