Antena 3 CNN Politică PSD jubilează: ”S-au lepădat de Satana! Am învins! Peneliștii au votat! Orban nu își mai poate controla parlamentarii”

PSD jubilează: ”S-au lepădat de Satana! Am învins! Peneliștii au votat! Orban nu își mai poate controla parlamentarii”

Reprezentanții PSD au postat pe o rețea socială un mesaj potrivit căruia liberalii au votat amendamentul care prevede deschiderea piețelor.

PSD jubilează: ”S-au lepădat de Satana! Am învins! Peneliștii au votat! Orban nu își mai poate controla parlamentarii”
Sursa foto: Hepta
de Laura Dinu    |    10 Noi 2020   •   14:35

”S-au lepădat de Satana! Peneliștii au votat în comisii amendamentul PSD pentru redeschiderea piețelor!

Orban nu își mai poate controla parlamentarii. Până și ei au înțeles că decizia Guvernului de a închide piețele este o crimă împotriva producătorilor români.

Am învins!”, scriu reprezentanții PSD pe o rețea socială. 

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, cu amendamente, legea de aprobare a Ordonanţei de Urgenţă prin care Guvernul a dispus, între altele, închiderea pieţelor, ca măsură anti-COVID.

Liderul PSD Marcel Ciolacu şi senatorul PSD Daniel Zamfir au formulat un amendament care revocă măsura închiderii.

"Pe durata stării de alertă, pieţele agroalimentare în spaţii închise, târgurile, bâlciurile, pieţele mixte şi volante, talciocurile (...) îşi vor putea continua activitatea, cu respectarea restricţiilor referitoare la distanţarea socială şi a măsurilor de protecţie sanitară", spune textul amendamentului.

Liderul PSD a explicat astfel susţinerea acestei modificări.

"Orban se luptă să scoată afară din piețe producătorii români. #PSD nu poate tolera acest atac mizerabil asupra românilor care își câștigă cinstit pâinea din munca pământului. Românii au dreptul să pună pe masă produse românești. Vom vota mâine (marţi) în plenul Camerei Deputaților amendamentul prin care piețele să rămână deschise, cu respectarea tuturor măsurilor de distanțare și protecție sanitară", a scris Ciolacu pe Facebook.

Înainte de votul în plen, amendamentul social-democraţilor a fost adoptat în comisia abilitată, conform procedurilor parlamentare. Printre cei care au votat favorabil modificarea propusă de PSD s-au numărat şi parlamentari PNL.

Pentru ca amendamentul să intre în vigoare, este necesar să se parcugă trasaul procedural şi în Senat iar apoi legea să fie promulgată.

×
Subiecte în articol: deschidere piete PSD
Parteneri
Imaginile momentului: Cade grindină în România!
x close