Antena 3 CNN Politică Ameninţări în PDL, pentru cei care nu dau bani. Partidul are datorii de 1,5 milioane euro

Ameninţări în PDL, pentru cei care nu dau bani. Partidul are datorii de 1,5 milioane euro

Ameninţări în PDL, pentru cei care nu dau bani. Partidul are datorii de 1,5 milioane euro
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    19 Iun 2013   •   08:04

Trecerea în opoziţie a adus PDL-ului datorii de 1,5 milioane de euro. Din cauză că partidul nu mai este la fel de bogat ca altădată şi singurii care câştigă mai mult sunt europarlamentarii, aceştia au primit un ultimatum. Ori achită 1.000 de euro la partid, în fiecare lună, ori nu mai prind lista de candidaturi la alegerile de anul viitor. 


De recuperarea banilor de la europarlamentarii PDL se ocupă colegul acestora, Theodor Stolojan. Acesta le-a trimis un e-mail prin care le cere să îşi achite datoriile.

În mesaj este amintit faptul că, dincolo de obligaţiile financiare pe care le au faţă de organizaţiile din care fac parte, europarlamentarii au şi obligaţia de a dona la centru suma de 1.000 de euro lunar. 
 
''La nivelul PDL, potrivit legislaţiei în vigoare, cei care sunt europarlamentari au şi anumite obligaţii financiare faţă de organizaţiile de partid din care fac parte şi faţă de partid. Partidul nu trăieşte numai cu idei frumoase", spune europarlamentarul PDL Theodor Stolojan.

"În interiorul PDL a fost schimbat sensul termenului donaţie. Pentru că o donaţie, prin natura ei, este voluntară. (...) Mi se pare că aşa cum este pusă acum problema, donaţia reprezintă un fel de tribut plătit pentru o poziţie pe liste", comentează europarlamentarul PDL Cristian Preda.

Somaţia de a-şi plăti datoriile faţă de partid a fost însoţită de ameninţarea cu excluderea de pe lista partidului pentru alegerile europarlamentare din 2014. Dar nu toţi europarlamentarii se tem de presiuni. 
 
"Donaţia este un act benevol, prin urmare dacă vrei o dai, dacă nu, nu o dai", spune europarlamentarul PDL Sebastian Bodu.
 
Liderii de la centru sunt însă de altă părere: banii trebuie plătiţi.
 
"Dacă există datorii, acelea trebuie plătite, nu are importanţă cine le-a făcut, cum le-a făcut. Datoria e datorie", susţine deputatul PDL Ioan Oltean.

 
"Dacă a spus domnul Stolojan cât se dă acolo, avem şi noi o cotă care o dăm şi noi, dar e problema noastră", a adăugat deputatul Mircea Toader.
 
Conform statutului partidului, membrii au obligaţia de a achita o cotizaţie lunară. Parlamentarii şi europarlamentarii trebuie să plătească o cotă parte din indemnizaţiile lor lunare. 

 

×
Subiecte în articol: pdl datorii amenintari
Parteneri
Schimbare radicală în funcţionarea Poştei Române
x close