Antena 3 CNN Politică Ana Birchall, propusă ministru interimar la Justiție, după demisia lui Florin Iordache

Ana Birchall, propusă ministru interimar la Justiție, după demisia lui Florin Iordache

Ana Birchall, propusă ministru interimar la Justiție, după demisia lui Florin Iordache
Sursa foto: Foto: gov.ro
de M.Z.    |    09 Feb 2017   •   17:41

Ana Birchall, ministrul delegat pentru Afaceri Europene, a fost propusă, joi, și ministru interimar la Justiție, după demisia lui Florin Iordache. Anunțul a fost făcut joi, la Antena 3.

Premierul Sorin Grindeanu a transmis joi preşedintelui Klaus Iohannis propunerea pentru Ministerul Justiției.

”Premierul Sorin Mihai Grindeanu a transmis astăzi președintelui României, Klaus Werner Iohannis, propunerea de nominalizare a ministrului delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall, ministru interimar al Justiției. (...) Premierul a făcut această nominalizare în contextul în care, astăzi, Florin Iordache și-a înaintat demisia din funcția de ministru al Justiției”, informează Guvernul.

Ministrul Justiţiei, Florin Iordache, a anunţat joi că a decis să-şi înainteze demisia din funcţie

Iordache a anunţat joi, într-un briefing de presă, la Palatul Victoria, că a decis să plece de la MJ. 

"De când am venit la Ministerul Justiţiei mi-am propus şi am efectuat toate demersurile legale pentru a remedia o serie de probleme existente şi destul de sensibile. Toate iniţiativele asumate sunt legale şi constituţionale. Proiectele propuse s-au aflat în dezbatere publică organizată de Ministerul Justiţiei, iar acum sunt în dezbatere parlamentară. Cu toate acestea, pentru opinia publică nu a fost suficient, drept pentru care am hotărât să îmi înaintez demisia din funcţia de ministru al Justiţiei", a declarat Iordache. 

BIOGRAFIE. CINE ESTE ANA BIRCHALL

În vârstă de 43 de ani, Birchall este absolventă de drept și este deputat PSD.

Ana Birchall s-a născut în 30 august 1973, în oraşul Mizil, judeţul Prahova, şi este căsătorită cu Martyn Birchall, alături de care are un copil. Este licenţiată în Ştiinţe Juridice la Universitatea Bucureşti, Facultatea de Drept, în anul 1996 absolvind şi Facultatea de Drept şi Relaţii Internaţionale Nicolae Titulescu, ca şef de promoţie.

Ulterior, Ana Birchall a urmat cursuri de master în Drept la Yale Law School, Yale University, SUA, iar în 2002 a devenit doctor în Drept la Yale Law School.

 

×
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close