Antena 3 CNN Politică Anastase, ameninţată de social-democratul Stanciu: ?Putem face şi acţiuni prin care să te dăm jos?

Anastase, ameninţată de social-democratul Stanciu: ?Putem face şi acţiuni prin care să te dăm jos?

Anastase, ameninţată de social-democratul Stanciu: ?Putem face şi acţiuni prin care să te dăm jos?
Sursa foto: Roberta Anastase
13 Ian 2010   •   17:54

Votarea articolelor din proiectul de buget de stat în plenul Parlamentului în lipsa parlamentarilor Opoziţiei a iritat miercuri la culme pe parlamentarii social-democraţi. Preşedintele de şedinţă, democrat-liberala Roberta Anastase a fost făcută imediat responsabilă pentru continuarea lucrărilor plenului pe fondul lipsei de cvorum. Cum Anastase a refuzat să dea curs solicitării reprezentanţilor social-democraţi, de anulare a voturilor legislativului date în absenţă şi de verificare a cvorumului, pesedistul Anghel Stanciu a ameninţat-o la un moment dat cu schimbarea din funcţie.
Deputatul PSD, Anghel Stanciu a contestat cvorumul şi i-a cerut preşedintei Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase verificarea situaţiei de prezenţă prin apel nominal. Refuzul acesteia a provocat o stare de nervi din partea parlamentarului social-democrat care a proferat ameninţări cu înlocuirea preşedintelui Camerei din funcţie.
?Doamna preşedintă, aşa făceam şi noi când eram la putere, iar dumneavoastră aveaţi dreptate. Verificaţi cvorumul, vă rog!?, a cerut Stanciu.
?Putem face şi acţiuni prin care să te dăm jos? a replicat enervat parlamentarul PSD la auzul refuzului lui Anastase.
Preşedintele Camerei l-a invitat pe Stanciu să se liniştească ?Domnule Stanciu am purtat aceste discuţii cu colegii mei şi am sesizat că unii colegi sunt în sală şi suntem în cvorum. Poate vă şi liniştiţi?, a replicat Anastase.
Ameninţările lui Stanciu nu au însă bază regulamentară. Conform Regulamentului Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase nu poate fi înlocuită din funcţie decât la cererea propriului său grup parlamentar, cel al PDL.
Antena3.ro

×
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close