Antena 3 CNN Politică Anastase: PSD şi PNL au amânat asumarea pe legea pensiilor ca să îşi conserve privilegiile

Anastase: PSD şi PNL au amânat asumarea pe legea pensiilor ca să îşi conserve privilegiile

Anastase: PSD şi PNL au amânat asumarea pe legea pensiilor ca să îşi conserve privilegiile
Sursa foto: Roberta Anastase
07 Oct 2009   •   14:27

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a acuzat miercuri grupurile parlamentare din Opoziţie că au premeditat amânarea discuţiilor pe tema asumării Guvernului a legii Pensiilor, pentru a împiedica afectarea propriilor interese prin modificarea pensiilor parlamentare.

"Din păcate asistăm la constituirea unei majorităţi care se luptă pentru un singur lucru, conservarea propriilor privilegii în totalul dezacord cu ceea ce îşi doresc oamenii", a declarat Roberta Anastase, arătând că membrii PSD şi PNL au încercat şi au reuşit tergiversarea discuţiilor pe asumare.

Anastase a reacţionat astfel la decizia conducerilor reunite ale camerelor legislative de amânare a fixării calendarului de asumare a răspunderii guvernamentale pe legea pensiilor după dezbaterea şi votarea moţiunii de cenzură PNL-UDMR care va avea loc marţea viitoare.

"Încă de la primul rând am asistat la blocarea unui drept pe care cetăţenii îl au prin Constituţie de a fi consultaţi de către preşedintele României. Acest drept le-a fost luat în mod administrativ de un for care nu avea această abilitate, s-a supus la vot un lucru care intră într-o contradicţie flagrantă cu Regulamentul şedinţelor comune. Eu am refuzat să supun la vot propunerea de a se trimite Comisiilor juridice solicitarea preşedintelui şi asta pentru că în articolul 7 se spune foarte clar că, la solicitarea preşedintelui României, primirea mesajului adresat Parlamentului se înscrie cu prioritate pe ordinea de zi", a explicat preşedintelui Camerei, arătând că i-a delegat preşedintelui Senatului conducerea şedinţei.


Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Roberta Anastase
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close