Antena 3 CNN Politică Anchetă DIICOT la Senat! Mai mulți angajați, suspectați că au luat credite folosind documente cu date false

Anchetă DIICOT la Senat! Mai mulți angajați, suspectați că au luat credite folosind documente cu date false

Anchetă DIICOT la Senat. Mai mulți angajați ai Parlamentului sunt anchetați pentru că ar fi luat 163 de credite de la mai multe Case de Ajutor Reciproc din țară folosind documente cu date false. Prejudiciul cauzat este de aproximativ 5.7 milioane de lei.

Anchetă DIICOT la Senat! Mai mulți angajați, suspectați că au luat credite folosind documente cu date false
Sursa foto: hepta
de Vasile Marcu    |    02 Noi 2022   •   14:44

Puterea.ro a solicitat președintelui interimar al Senatului, Alina Gorghiu, să clarifice situația celor opt persoane cercetate și ce măsuri s-au dispus în urma descinderii celor de la DIICOT Prahova. 

"Serviciul de salarizare are obligația de întocmi și elibera, la cererea angajaților, adeverințe de venit pe care solicitanții le pot înainta către diverse instituții financiare. Copii ale registrelor de evidență în care sunt consemnate aceste adeverințe în cadrul Direcției generale economice și copii ale adeverințelor au fost puse la dispoziție la organele competente", a fost răspunsul primit de presa locală. 

În urma cercetărilor efectuate la jumătatea lunii septembrie reiese că, în perioada 2015-2022, persoanele bănuite ar fi solicitat și obținut 163 de credite de la mai multe C.A.R.-uri din țară, folosind documente care conțineau date nereale privind condițiile necesare obținerii împrumuturilor.  

Prejudiciul cauzat este de aproximativ 5.7 milioane de lei.  

×
Subiecte în articol: DIICOT Senat
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close