Antena 3 CNN Politică Andreea Paul: Nini Săpunaru nu are niciun argument care să îl recomande pentru portofoliul Transporturilor

Andreea Paul: Nini Săpunaru nu are niciun argument care să îl recomande pentru portofoliul Transporturilor

Andreea Paul: Nini Săpunaru nu are niciun argument care să îl recomande pentru portofoliul Transporturilor
Sursa foto: Foto: Agerpres
25 Aug 2013   •   11:15
Prim-vicepreşedintele Partidului Democrat Liberal Andreea Paul susţine că 'secretul ezitărilor lui Crin Antonescu în numirea unui ministru la portofoliul Transporturilor' este acela că 'nu are alt argument decât că pur şi simplu nu îşi găseşte un om curat, necertat cu legea în preajmă'.
 
'Este inadmisibilă succesiunea rateurilor sale (n.red. - Crin Antonescu) în nominalizarea unui ministru de calibru profesional, etic şi moral pe care l-ar impune poziţia de ministru în Guvernul României', a declarat Andreea Paul sâmbătă seară, la Zlatna, la finalul Şcolii de Vară a Organizaţiei de Femei a PDL. 
 
În ceea ce-l priveşte pe Nini Săpunaru, prim-vicepreşedintele democrat-liberal a spus că nu-l cunoaşte personal, dar că are o 'părere proastă vizavi de prestaţia sa profesională'. 
 
'Nu are niciun argument care să îl recomande pentru poziţia de ministru al Transporturilor. (...) Singurul său argument este că a fost nominalizat de (...) domnul Crin Antonescu. Este singurul său argument de forţă', a declarat Andreea Paul. 
 
În altă ordine de idei, liderul democrat-liberal susţine că privatizarea CFR Marfă va fi un eşec similar privatizării Oltchim. 
 
'Dacă ar fi fost un proces curat, care nu ar ridica nici un semn de dubiu asupra integrităţii şi corectitudinii procesului de privatizare, sunt sigură că premierul Victor Ponta, în goana lui după imagine, şi-ar fi pus semnătura pe acest contract de privatizare', a declarat prim-vicepreşedintele PDL. 
 
Potrivit Andreei Paul, pierderile în companiile de stat, sub guvernarea USL, sunt uriaşe. Aceasta a opinat că s-a 'ratat introducerea managementului privat în guvernanţa corporativă de stat, o măsură susţinută de PDL şi cu legislaţia lăsată pe masa Guvernului', care 'trebuia doar pusă serios în aplicare'. 
 
'La CFR Marfă, pierderile înregistrate în anul 2011, sub guvernarea PDL, au crescut de patru ori în 2012 sub guvernarea PSD. Unde s-au dus acei bani, unde este performanţa promisă, unde este hoţia invocată, deconspirată? La Oltchim, pierderile au crescut în 2012 de două ori sub guvernarea USL faţă de anul 2011, sub guvernarea PDL. La alte două companii de stat, Hidroelectrica şi CFR Călători, profiturile înregistrate în anul 2011, sub guvernarea PDL, se transformă în pierderi în anul 2012 sub guvernarea USL', a declarat Andreea Paul. 
 
În opinia sa, toate aceste "eşecuri de reformă a sistemului companiilor de stat de către USL" reprezintă "în continuare o ghiulea şi mai grea atârnată de gâtul competitivităţii româneşti'. 
 
Paul a participat, vineri şi sâmbătă, la Zlatna, la Şcoala de Vară 'Femeile Antreprenor', organizată de OF a PDL, la care au participat câteva zeci de membre democrat-liberale.
 

×
Parteneri
Avertizare ANM: Ninsori însemnate în 14 judeţe din ţară
x close