Antena 3 CNN Politică Andreea Paul Vass: Este România pregătită să aibă o doamnă preşedinte, prim-ministru sau ministru?

Andreea Paul Vass: Este România pregătită să aibă o doamnă preşedinte, prim-ministru sau ministru?

Andreea Paul Vass: Este România pregătită să aibă o doamnă preşedinte, prim-ministru sau ministru?
Sursa foto: Foto: INTACT Images
15 Oct 2011   •   11:25
Andreea Paul Vass, consilierul premierului Emil Boc, a declarat sâmbătă că, inclusiv preşedintele Traian Băsescu are nevoie să se deschidă puţin asupra a ceea ce înseamnă perspectiva privind viitorul politicii româneşti, arătând că nu mai poate fi o clasă politică în care decid 90% bărbaţii şi 10% femeile, conform Mediafax.

Suflina Barbu, preşedintele Organizaţiei de Femei a PDL, a spus că OFPDL trebuie să devină atât de puternică încât să dea un candidat femeie pentru funcţia de preşedinte al României, sau pentru funcţia de premier.

„Definiţia discriminării este dată de răspunsul la întrebarea: Este România pregătită să aibă o doamnă preşedinte, prim-ministru sau ministru? De câte ori apare răspunsul „nu ştiu” aceea este definiţia discriminării. Iar dacă răspunsul este „nu”, atunci discriminarea atinge cote inadmisibile”, a declarat consilierul premierului.

„Chiar şi Traian Băsescu, preşedintele nostru drag, are nevoie să-şi deschidă puţin asupra a tot ceea ce înseamnă perspective asupra viitorului politicii româneşti. Nu mai putem fi o clasă politică în care decid 90% din bărbaţi şi 10% din femei, aşa cum este cazul în Parlamentul României”, a adăugat Vass.

Vass a făcut această afirmaţie înainte de Convenţia Naţională a Organizaţiei de Femei a PDL, unde va fi ales preşedintele organizaţiei.

Singura persoană care candidează pentru această funcţie este Sulfina Barbu.

×
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close