Antena 3 CNN Politică Andrei Baciu a vorbit despre atacurile cibernetice în sistemul sanitar, la cel mai mare eveniment internațional de profil din Chicago

Andrei Baciu a vorbit despre atacurile cibernetice în sistemul sanitar, la cel mai mare eveniment internațional de profil din Chicago

La invitația Ambasadei SUA la București, Andrei Baciu, a luat cuvântul, la Chicago, la cel mai mare eveniment la nivel global pe teme de sănătate și digitalizare, HIMSS23.

Andrei Baciu a vorbit despre atacurile cibernetice în sistemul sanitar, la cel mai mare eveniment internațional de profil din Chicago
Sursa foto: Facebook/ Andrei Baciu
de Redacția Antena 3 CNN    |    20 Apr 2023   •   18:15

"Sunt mândru că am avut șansa de a prezenta, în cadrul acestui eveniment care reunește 40.000 de profesioniști din întreaga lume, o parte dintre lucrurile pe care România le-a realizat în domeniul sănătăţii și securității cibernetice.", a transmis Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății.

"Valoarea României în domeniul securității digitale a fost confirmată inclusiv prin faptul că țara noastră a fost aleasă să găzduiască Centrul European pentru Competenţe în domeniul Securităţii Cibernetice - o reală recunoaștere a autorității României în acest domeniu. Sau de faptul că România a devenit un furnizor de soluții de securitate digitală. În domeniul privat, avem una dintre cele mai mari companii de antivirus din lume.

De ce e important să vorbim despre lucrurile astea: pentru că în Europa, un atac cibernetic are loc la fiecare 44 de secunde. Gândiți-vă doar că 2 din 5 cetățeni europeni au avut probleme de securitate cibernetică și că 1 din 8 afaceri au fost vizate de atacuri cibernetice.

Citește și: Ministrul Sănătății și cel al Apărării au semnat contractele de finanțare pentru infrastructură în spitale noi, prin PNRR

Dar atacurile cibernetice pot avea consecințe extrem de grave și pot pune chiar în pericol sănătatea și viața oamenilor.

Sistemul de sănătate se află pe locul 6 în topul celor mai afectate sectoare atunci când vorbim de atacuri cibernetice, după administrația publică, furnizorii de servicii digitale, sistemul bancar, domeniul serviciilor sau persoanele fizice.

În tot acest context, țara noastră și-a construit o reputație pentru securitatea cibernetică asigurată și a devenit un exportator de soluții de securitate digitală.

Mă bucur că am avut șansa de a vorbi despre toate aceste lucruri în fața unei audiențe de asemenea anvergură. Avem cu ce ne mândri!", a precizat acesta.

La invitația U.S. Embassy Bucharest, am avut privilegiul de a vorbi, în Statele Unite ale Americii, la Chicago, la cel...

Posted by Andrei Baciu on Thursday, 20 April 2023

×
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close