Antena 3 CNN Politică Andrei Chiliman şi-a lansat candidatura pentru un nou mandat la Primăria Sectorului 1

Andrei Chiliman şi-a lansat candidatura pentru un nou mandat la Primăria Sectorului 1

Andrei Chiliman şi-a lansat candidatura pentru un nou mandat la Primăria Sectorului 1
Sursa foto: Foto: INTACT Images
05 Mai 2012   •   17:56

Liberalul Andrei Chiliman şi-a lansat sâmbătă candidatura pentru un nou mandat la Primăria Sectorului 1, din partea Uniunii Social Liberale.

El a afirmat cu acest prilej că trebuie să fie continuate investiţiile pentru reabilitarea  termică şi la case, având în vedere că şi proprietarii acestora plătesc taxe la bugetul local.
   
'Vom continua să investim în domeniile care sunt în competenţa noastră. În primul rând,  în programele de eficientizare energetică a imobilelor. Trebuie să extindem investiţiile în reabilitarea termică la case. Aşa este corect. ªi proprietarii de case contribuie la bugetul local, şi ei trebuie să aibă dreptul să beneficieze de investiţiile noastre', a afirmat candidatul USL la Primăria sectorului 1.
   
Chiliman a arătat că oamenii vor ca banii lor să fie investiţi, nu doar cheltuiţi de primărie.


   
El şi-a exprimat speranţa că, odată cu schimbarea puterii, va primi sprijinul pentru modificarea legislaţiei astfel încât discriminarea dintre proprietari să fie eliminată şi primăriei să i se poată permite implicarea financiară în reabilitarea termică a caselor.
   
Andrei Chiliman îşi mai propune să elaboreze un program de utilizare a energiilor alternative pentru încălzirea imobilelor din sectorul 1, 'cu finanţare parţială sau, în măsura posibilităţilor, chiar integrală din partea primăriei'.
   
'Eu ştiu că avem capacitatea să generăm resursele financiare pentru un asemenea program şi o vom face. Vă asigur că rămân primarul care face ceea ce promite şi care nu promite mai mult decât ceea ce ştie că poate să facă', a accentuat edilul sectorului 1.
   
El s-a referit şi la faptul că sectorul 1 nu poate fi rupt de contextul general, pentru care este nevoie de un plan realist, pe termen lung, de dezvoltare a oraşului.
   
'Am în vedere în primul rând dezvoltarea economică, fără de care dezvoltarea urbanistică este de neconceput, iar dezvoltarea economică este de neconceput fără o administraţie descentralizată. (...) În acest mod, Primăria generală îşi poate concentra eforturile asupra marilor proiecte economice de infrastructură, urbanistice, cerute de dezvoltarea oraşului, iar noi la sector vom avea grijă să găsim soluţii la problemele curente ale bucureştenilor', a explicat Andrei Chiliman.
   
Edilul îşi propune 'să continue şi să dezvolte relaţia de parteneriat administrativ special pe care o are cu actualul şi viitorul primar general Sorin Oprescu'.
   
'Viziunea asupra dezvoltării viitoare a oraşului şi a sectorului nu poate fi monopolul niciunuia dintre primari. Este rezultanta corelării eforturilor noastre, a competenţelor noastre şi a resurselor', a accentuat edilul. El a adăugat că adevăraţii judecători sunt cetăţenii, care cer viziune. 'Ne cer să gândim pe termen lung direcţia în care merge oraşul nostru. Fiindcă, dacă în politică se mai joacă şi poker, în administraţie nu se poate juca decât şah. Vă asigur că rămân primarul faptelor, nu al vorbelor', a subliniat Chiliman.
   
Sloganul sub care va candida Chiliman este 'Rămân la datorie'.
   
La lansarea candidaturii au fost prezenţi foştii prim-miniştri Călin Popescu-Tăriceanu şi Adrian Năstase, social-democraţii Titus Corlăţean, Eugen Bejinariu, Ecaterina Andronescu, liberalii Radu Câmpeanu, Ludovic Orban şi Renate Weber, susţinători.

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close