Antena 3 CNN Politică Andrei Gerea se declară dezamăgit de prestația președintelui ALDE European: „A uitat trădările pe care le-a suferit în România”

Andrei Gerea se declară dezamăgit de prestația președintelui ALDE European: „A uitat trădările pe care le-a suferit în România”

Andrei Gerea se declară dezamăgit de prestația președintelui ALDE European: „A uitat trădările pe care le-a suferit în România”
Sursa foto: Foto: captură Antena 3
de S.T.    |    15 Ian 2019   •   19:53

Vicepreşedintele ALDE Andrei Gerea a criticat atitudinea liderului european ALDE față de ce se întâmplă în România cu legile Justiției.

Gerea se declară dezamăgit de prestația liderului ALDE în Parlamentul European.

„Se pare că a uitat destul de ușor trădările pe care le-a suferit în România. Pot să vă spun părerea celor din conducerea ALDE Europa pentru că am participat la anumite discuții pe temele acestea. Pot să spun că acești oameni au înțeles deja de ceva timp problemele cu care ne-am confruntat și problemele Justiției din România, anume faptul că justiția din România, începând cu mandatul lui Băsescu, a încetat să mai fie o entitate strict obiectivă și s-a implicat din păcate în politica din țară. Sunt dezamăgit pentru că se exprimă cu aceleași cuvinte și nu ridică dovezile care ies zi de zi legat de justiția din România și anume înregistrări, șantaj și așa mai departe. Sunt lucruri extrem de grave de care domnia sa, ca liberal, mă aștept să pomenească”, a spus Gerea, marți seară, la emisiunea „Punctul de Întâlnire” de la Antena 3.

Preşedintele grupului ALDE în Parlamentul European, Guy Verhofstadt, a declarat marţi, în plenul în care este prezentă Viorica Dăncilă, că familia europeană din care face parte nu va merge alături de coaliţie, implicit ALDE România, dacă nu îşi schimbă abordarea pe amnistie.

„Ţara dvs preia preşedinţia într-un moment critic. Am făcut o listă transportul, reforma bancară, CFM, unde avem nevoie de un acord şi articolul care se îndreaptă împotriva guvernului polonez şi cel lansat împotriva lui Orban. Sper ca dvs şi preşedinţia dvs aveţi foarte multe de făcut şi sper să nu apară un articol 7 şi în cazul României, nu sunteţi departe de acest moment. Am fost ultima dată împreună cu câţiva colegi la Bucureşti, ne-am întâlnit cu dl Dragnea şi a apărat aceste dosare şi a spus că statul de drept e o chestiune de subsidiaritate. Nu se pune problema subsidiarităţii. În aceeaşi zi i-am spus dl Tăriceanu şi mi-a transmis că majoritatea parlamentară va modifica legile şi vor respecta propunerile de la Veneţia. Mai mult propunerile vor fi trimise Comisiei de la Veneţia pentru a remedia Codul Penal, codul de procedură penală şi legea ong-urilor. Vreau să vă spun că de când ne-am întâlnit niciuna dintre promisiunile dvs nu a fost respectată”, a declarat Guy Verhofstadt.

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close