Antena 3 CNN Politică Andrei Marga: MAE a pregătit un desant în ţările UE pentru a explica ce s-a întâmplat în România

Andrei Marga: MAE a pregătit un desant în ţările UE pentru a explica ce s-a întâmplat în România

Andrei Marga: MAE a pregătit un desant în ţările UE pentru a explica ce s-a întâmplat în România
Sursa foto: Foto: Mediafax
de S.T.    |    01 Aug 2012   •   16:28

Andrei Marga, ministrul de Externe, a declarat, miercuri, că MAE a pregătit un desant pentru a explica ce s-a întâmplat în România, informează Agerpres.

"În legătură cu referendumul este pregătită dacă vreţi o acţiune a MAE, o numim un desant, dar să nu cumva să se creadă că desantul îl facem altfel decât cu braţele şi cu genţile şi cu argumentele şi cu hârtiile dacă vreţi, pentru a arăta ceea ce s-a întâmplat în România şi anume o reconfigurare democratică a scenei politice. Sunt materiale pregătite, dacă vreţi, de la extrase din legislaţie, toată evoluţia ei din 2010 până la această oră, incluzând reglementările date de Parlament şi de Guvern în iulie. Este pregătită o relatare factuală a ceea ce s-a petrecut şi sigur, de mâine încolo, se foloseşte timpul de către ministru, secretari de stat, de către directori generali pentru a purta discuţiile respective în diferite capitale. Au şi început la nivel de discuţii telefonice în urmă cu o săptămână", a explicat Marga, într-o conferinţă de presă susţinută la MAE.

Ministrul de Externe a menţionat că atât MAE cât şi celelalte autorităţi au dat explicaţii pe parcurs şi  vor fi prezentate documente de stat şi ca urmare "nu există nicio declaraţie a vreunei instituţii, minister de Externe, Guvern sau Preşedinţie referitoare la situaţia României".

×
Subiecte în articol: andrei marga MAE
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close