Antena 3 CNN Politică Andrei Marga recunoaşte: USL ar fi trebuit să explice mai bine în exterior ceea ce s-a întâmplat în ţară

Andrei Marga recunoaşte: USL ar fi trebuit să explice mai bine în exterior ceea ce s-a întâmplat în ţară

Andrei Marga recunoaşte: USL ar fi trebuit să explice mai bine în exterior ceea ce s-a întâmplat în ţară
Sursa foto: Foto: Mediafax
14 Iul 2012   •   15:37

Ministrul de Externe Andrei Marga a declarat, sâmbătă, că viteza cu care s-a derulat "reconfigurarea democratică" din România a uimit, el apreciind că USL ar fi trebuit să explice mai bine în exterior ceea ce s-a întâmplat în ţară.
   
Marga a spus că procesul de "reconfigurare" a fost făcut fără încălcarea legii şi a menţionat că preşedintele Traian Băsescu a fost suspendat pentru că "lucrurile nu mai mergeau" şi pentru că "sistemul administrativ se bloca".
   
"În România a avut loc un proces de reconfigurare democratică a spectrului politic. Această reconfigurare a avut ca paşi alegerea de către noua majoritate parlamentară a noilor lideri ai Senatului, ai Camerei. Apoi, sigur, pentru că nu mai mergeau lucrurile, pentru că sistemul administrativ se bloca, (a urmat, n.r.) suspendarea preşedintelui", a explicat ministrul de Externe.
   
El a spus că, pe traseu, au existat şi alţi paşi, dar a menţionat că nu s-au putut indica încălcări ale reglementărilor juridice, ale Constituţiei, ale legilor sau ale procedurilor Parlamentului.
   
"Sigur, viteza cu care s-a derulat reconfigurarea democratică din România în aceste săptămâni a uimit şi de aici este o sursă de neînţelegeri. Sursa de neînţelegeri ţine şi de anumite particularităţi ale României, ale Constituţiei , care este printre constituţiile din Europa care prevăd un mecanism de suspendare şi chiar de demitere a unui preşedinte", a mai declarat ministrul de Externe.
   
El a precizat că USL ar fi trebuit şi trebuie să explice mai bine în afară ceea ce s-a întâmplat, pentru a risipi neînţelegerile.

×
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close